kripto treni
İki milyarder yatırımcı ve Deutsche Börse kripto trenine biniyor

İki milyarder yatırımcı ve Deutsche Börse’den dikkat çeken kripto hareketleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tanınmış yatırımcılar cephesinden kripto ekosistemine yönelik bazı olumlu sinyaller alınmaya başlandı. Özellikle son günlerde Blockchain tabanlı ürünlerin, piyasa oyuncularının dikkatini çekmeye başlaması kripto ekosistemi için iyi haberler olarak algılanıyor.

Ünlü milyarder yatırımcı Alan Howard, kripto ile ilgili yatırımlarını iki katına çıkarırken, bir başka efsane olan Marc Faber, ilk Bitcoin’i satın aldığını duyurdu. Ayrıca, Deutsche Börse Group, iki ortakla birlikte, dijital varlıklar için yasal olarak uyumlu bir finansal piyasa altyapısı oluşturmayı ve bu piyasayı büyütmeyi hedeflediğini açıkladı.

Milyarder Hedge Fonu efsanesi kripto pazarları için hazırlanıyor

Bloomberg, milyarder hedge fonu efsanelerinden Alan Howard’ın sahip olduğu yatırım şirketi Elwood Asset Management’ın, daha fazla kurumun kripto alanına girmesi için bir dizi düzenlenmiş kripto bazlı yatırım ürünü piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Rapora göre, şirket Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralara doğrudan yatırım istiyor. Ayrıca “kripto-varlıkların tüm çeşitliliğini kapsayacak ürünler” de planlıyor. Şirket, şimdiye kadar kripto varlıklarına doğrudan yatırım yapmaktan kaçınıyordu. Ancak Blockchain teknolojisi ile ilgili şirketlere yatırım yapan bir borsa yatırım fonu (ETF) başlattı.

Elwood Asset Management CEO’su Bin Ren, Bloomberg’e ETF’nin kriptoya “son derece likit ve düzenlenmiş bir yol” sağladığı için ETF’nin başlangıç için doğru nokta olduğunu söyledi.

2017 yılında kripto paralara önemli kişisel yatırımlar yapan Howard, geçen yıl EOS’un “stratejik finansman turu”na katılan en yüksek profilli yatırımcılardandı. Ayrıca Forbes tarafından -net kârı 1,35 milyar ABD dolar ile (2018’de)-  en yüksek kazanç sağlayan 40 adet hedge fon yöneticisinden biri olarak seçildi.

73’ünde ilk Bitcoin

Ancak, Bitcoin’e ilk kez yatırım yaptığını açıklayan efsanevi İsviçreli yatırımcı Marc Faber’i (73) de hesaba katarsak, Howard’ın bugünlerde kripto piyasasına giren tek milyarder olmadığını görüyoruz.

Borsa, ekonomi ve merkez bankalarının para politikası konusundaki olumsuz görüşleri nedeniyle sık sık “Dr Doom” olarak adlandırılan Faber, yatırım bülteninin genç okuyucuları olduğunu söyledi. Bitcoin cüzdan sağlayıcısı Xapo CEO’su Wences Casares ise  onu Bitcoin’e yatırım yapmaya teşvik etti. Ayrıca, Faber’e göre, bugün Bitcoin fiyatı istikrar açısından 2017’de 20.000 ABD dolarının zirvesine kıyasla “daha ​​iyi görünüyor”.

Faber, röportajda Bitcoin’e yaptığı yatırımın miktarını açıklamadı

Howard, kripto paraların kârlılığı konusunda  henüz ikna olmadığını ve her ne kadar Bitcoin satın almanın bir öneri olarak anlaşılmaması gerektiğini belirtmiş olsa da, Bitcoin’in “para işlemleri için standart haline gelebileceğini” kabul etti.

Şubat ayındaki bir blog yazısında, “Kripto paraların güvenli olduğunu sanmıyorum.  Her an yükselebilirler ve düşebilirler. Ancak nihai kriz için bir yatırımcı olarak fiziksel değerli metallerde olmayı tercih ediyorum.  Altın, gümüş, platin. ” şeklinde bir yorumda bulunmuştu.

Bu arada, Eylül 2017’deki yine bir blog yazısında Faber, “bugün piyasa katılımcıların tercih ettiği en çok kabul edilen para birimi, yarın en değerli ve en çok kabul edilen para birimi olmayabilir.” şeklinde yorum yaparak en konvertibl paraların dahi gelecekte bir tehditle karşı karşıya olabileceğini söylemişti.

Küresel finans piyasaları yeniden şekillenme eğiliminde

Bu arada, yukarıda belirtildiği gibi, dünyanın en büyük pazar altyapısı sağlayıcılarından Deutsche Börse Group, İsviçre Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) şirketi olan Swisscom ve İsviçre – Singapur merkezli bir finansal teknoloji şirketi olan Sygnum ile stratejik ortaklık yaptığını açıkladı.

Üç şirket, 2019’da dijital varlıklar için yeni ekosistemin ilk ürünlerini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Buna göre, çözümün temel unsurları; Dağıtılmış Muhasebe Teknolojisi (DLT’yi kullanan) ile mevzuata uygun bir ortamda düzenleme, saklama, likiditeye erişim ve bankacılık hizmetlerini içeriyor.

Deutsche Börse, “Varlıkların dijitalleştirilmesinin bir sonraki ana aşaması olan varlıkların tokenize edilmesi, küresel finansal piyasaları yeniden şekillendirme potansiyeline sahip.”  olduğunu düşünüyor.

Deutsche Börse, kripto piyasalarına olan ilgisini ilk olarak 2018’de açıklamıştı. Ve şirket, Bitcoin vadeli işlemlerini ve diğer kripto paralar ile ilgili hizmetler üzerinde detaylı bir çalışma yaptıklarını dile getirmişti. Geçtiğimiz Şubat ayında ise Deutsche Börse tarafından işletilen bir türev borsa olan Eurex, kripto paralara bağlı bir dizi yeni vadeli işlem sözleşmesi başlatmaya hazırlandığını duyurdu.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin