IBM, 6 banka ile anlaşarak Stellar tabanlı World Wire'yi duyuruyor
IBM, 6 banka ile anlaşarak Stellar tabanlı World Wire'yi duyuruyor

Ripple ödemeler piyasasında yalnız değil: Stellar Lumens, Ripple’a meydan okuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem IBM hem de Stellar, Ripple’ın küresel ödeme endüstrisinde lider olma niyetine meydan okuyor olabilir. IBM, geçtiğimiz günlerde Güney Pasifik bölgesindeki tüketicilerin ve trader’ların sınır ötesi ödemeler yapmalarına izin veren bir program başlattı. Bununla birlikte, IBM, Bitcoin (BTC) veya Ripple gibi diğer projelerden ziyade Stellar Lumens (XLM) prjesini kullanıyor.

Stellar Lumens Powers IBM’in ödeme ağı

Ripple Swıft sistemine karşı rekabet edecek en iyi şirketlerden biri gibi görünüyor. Ripple ve ürünleri, sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirmek için hızlı, güvenli ve ucuz yollar sağlayabilir. Bununla birlikte, Ripple piyasada yalnız değil.

IBM, Stellar Lumens ağını sınırları aşarak ödeme yapmak için kullanmaya karar verdi. Ancak Stellar, Bitcoin ve Ripple gibi diğer ağlarla karşılaştırıldıktan sonra seçildi. IBM’e göre, kâr amacı gütmeyen bir statüye sahip olduğu, ölçeklenebilir olduğu, profesyonel bir ekibi olduğu, hisse sahiplik saydamlığını sağladığı ve herhangi bir varlık türünü destekleme yeteneğine sahip olduğu için Stellar ile çalışmaya karar verdi.

Stellar Lumens (XLM) projesi ve sektöre faydaları

IBM diğer konularda da Stellar Lumens ile ortaklık kurdu

IBM Blockchain Financial Solutions şirketinde IBM Offering Leader olan Jo Lang, konuya yönelik şunları söyledi:

Lumens kâr amacı gütmeyen bir şirket tarafından yönetiliyor. Tüm sahiplik kamuya açık ve şeffaf. Bizim için özellikle dünyanın dört bir yanındaki banka demetlerine gidecek olursak, tek seçenek gibi görünüyordu.

Şu anda çalışmakta olan 40 yıllık parçalanmış sistemi değiştirmek için Stellar ve IBM’in arkasındaki ekipler çalışacak. Bu şekilde sistemi, herkes için daha adil bir  hale getirmek mümkün olabilir. Ayrıca, IBM diğer konularda da Stellar ile ortaklık kurdu. Örneğin, IBM’in Stronghold USD olarak bilinen stablecoin’i şu anda Stellar Blockchain’i üzerinde çalışıyor.

Stronghold’un kurucusu ve CEO’su Tammy Camp, konuya yönelik şunları söyledi:

Token şirketlere ödeme yapabilmelerini, şirketler arasında dövizlarin çok kesintisiz ve sürtünmesiz ve daha güvenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

IBM ve Seagate sahte sabit diskleri tespit edecek

IBM’in programı ile bankalar Stellar (XLM) kullanarak para transfer edebilir

Ayrıca Swift, dünya çapında hareket eden fonlar yapmak için çok maliyetli ve verimsiz bir yol haline geldi. Bankalar, birlikte çalıştıkları her ülke için para rezervlerine sahip olmalı. Bu tüketiciler için açıkça pahalı. Daha yüksek bakım ve operasyon maliyetleri daha sonra kullanıcılar için daha yüksek ücretlere çevrilir.

IBM Blockchain World Wire olarak bilinen IBM’in programı ile bankalar Stellar (XLM) kullanarak para transfer edebilir. Bu, Stellar ağının yerel para birimi. Bu, Ripple’ın xRapid ürünüyle yaptığı gibi işlem yapmak için XRP’yi kullanır.

Hiçbir ücret ödemeden ülkeler arasında gerçek zamanlı ödeme yapılabilecek

IBM World Wire ile kullanıcılar neredeyse hiçbir ücret ödemeden ülkeler arasında gerçek zamanlı ödeme yapacak. Ayrıca, şirketler nostro ve vostro hesaplarında yüksek maliyetli yabancı para birimleri bulundurmak zorunda kalmayacaklar. Yazım sırasında XLM, pazardaki beşinci en büyük sanal para birimi. Piyasa değeri 4,6 milyar dolarlık bir sermayeye sahip ve her bir XLM tokeni 0,241 dolara satın alınabiliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin