5 kripto zengini
En ünlü 5 kripto zengini servetlerini nasıl kazandı?

En ünlü 5 kripto zengini servetlerini nasıl kazandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto ekosistemi, Bitcoin ile pizzasını ödeyen kişiden, bir gecede milyoner hatta milyarder olan insanların efsanevi hikâyeleri ile dolu. Daha da ilginç olan şey ise gerçek varlıklarını açıklamadıkları için, haklarında hiçbir şey bilmediğimiz çok sayıda kripto para milyoneri veya milyarderinin olduğu gerçeğidir. Aşağıda listelediğimiz 5 kripto zengini ise kariyer basamaklarını azimle çıkmış ve doğru zamanda doğru yerde olmayı başaran kişiler.

En varlıklı 5 kripto zengini

Kripto para ve Blockchain teknolojisi sadece dünyanın dört bir yanındaki endüstrileri bozmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni bir olağanüstü varlıklı insan sınıfının oluşmasını da sağladı. Aşağıda listelediğimiz 5 kripto zengini ise oldukça enteresan hikâyelere sahip. Bu yüzden kripto para sektörü aracılığıyla servetlerini nasıl kazandıklarını gözden geçirdik.

Chris Larsen

Chris Larsen, Ripple’ın kurucu ortağı ve Forbes’e göre 7,5 ila 8 milyar dolarlık tahmini bir servete sahip olan bir şirket yöneticisi ve teknoloji vizyoneri. Kripto dünyasına yönelmeden önce, Chris’in bir Silikon Vadisi uzmanı olduğunu ve Stanford’dan MBA ile mezun olduğunu biliniyor.

Chris’in bir şirket yöneticiliğine uzanan kariyer hikâyesi, 1992’de mortgage alanında devrim yaratmayı amaçlayan bir internet şirketi olan E-Loan’ı kurduğu zaman başladı. Sonrasında Chris ve ortağı, şirketin yüzde 23 hissesini 1998’de Yahoo’ya 25 milyon dolara satmayı başardı. 2005 yılına kadar bu şirketi yöneten Chris, bu tarihten sonra şirket ile ilişiğini kesip ABD’nin ilk P2P kredi verme sitesi olan Prosper pazarını kurdu.

Daha sonra, Chris, 2012’de OpenCoin’i (Ripple’ın gerçek öncüsü) kurdu. OpenCoin adı 2013 yılında Ripple Labs’a olarak değiştirilecekti. Ripple, şu anda en çok tanınan kriptolardan biri ve Chris Larsen’in zenginliğinin çoğu, devasa büyüklükte sahip olduğu 5,2 milyar Ripple tokeninden geliyor.

Joseph Lubin

Joseph Lubin ile ilgili görsel sonucu

Joseph Lubin, EthSuisse, ConsenSys ve elbette Ethereum gibi çeşitli şirketlerin kurucu ortağı olarak bilinen bir Kanadalı girişimci. Joseph, 1987’de Princeton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra robotik ve uzman sistem laboratuarında yönetici olarak çalışmaya başladı. Beş yıl sonra, Lubin, Vision Applications Inc.’de bir araştırma bilimcisi ve yazılım mühendisi görevine getirildi. Daha sonra, Goldman’da özel ekip yönetimi bölümünün bir parçası oldu. Ardından ise Blacksmith Technologies yöneticiliği ve SyNerG Music’in CEO’su pozisyonu geldi.

Lubin’in yaklaşık 1,5 milyar dolarlık servetinin çoğunu yaptığı akıllı yatırımlar ile kazandığı biliniyor. Lubin, yalnızca Ethereum’un kurucu ortağı olarak kalmadı. Aynı zamanda Joseph’in, Ethereum’un ICO’sundaki en büyük yatırımcılardan biri olduğu da söylentiler arasında bulunuyor.

Changpeng Zhao

Changpeng Zhao ile ilgili görsel sonucu

Listemizin üçüncü sırasında Binance’nin CEO’su Changpeng Zhao ya da diğer bilinen lakabıyla CZ bulunuyor. Tahmini 1,4 milyar dolarlık bir serveti olan, en büyüleyici hayat hikâyelerinden birine sahip. Şaşırtıcı gelebilir ama bir milyarder olmasına rağmen, Zhao’nun arabaları, yatları ya da herhangi bir aşırı pahalı eşyası bulunmuyor. Çin’de doğan CZ ve ailesi daha sonra Kanada’nın Vancouver şehrine taşındı. Zhao, genç yaşlarında, uzun bir süre McDonald’s’da ve gece vardiyasında bir benzin istasyonunda çalıştığını ifade ediyor.

Daha sonra McGill Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi okuyan CZ, çeşitli borsalarda eşleşen ticaret emirlerini içeren çoklu programlama işlerinde çalıştı. 2005 yılında, her şeyi geride bırakarak Şanghay’a taşındı ve burada, brokerlar için yüksek frekanslı ticaret sistemleri üreten Fusion Systems’ı kurdu.

2013 yılında poker oynarken, Zhao tesadüfen ilk kez Bitcoin terimini duydu. O günden sonra daha çok araştırma yapan CZ günler geçtikçe kripto alemine daha fazla dahil olmaya başladı. İlk önce Blockchain.info’nun ekibinde yer aldı.  Ardından, Roger Ver ve Ben Reeves’in yanı sıra OKCoin’de CTO olarak çalıştı. Zhao, 2017 yılında patlayan ICO çılgınlığından yararlandı ve dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük kripto borsası olan Binance için milyonlar biriktirmeyi başardı.

Cameron ve Tyler Winklevoss

Cameron ve Tyler Winklevoss ile ilgili görsel sonucu

Winklevoss ikizleri olarak da bilinen Cameron ve Tyler’ın hikâyesi hiç şüphe yok ki çok ilginç. Hikâye, Harvard’daki zamanlarında, ikizlerin ConnectU’yu kurdukları zaman, sosyal bir platformun çok başarılı olamayacağı görüşü hakimdi.

2004 yılında ise ikizler, Facebook’u kuran Mark Zuckerberg’e ConnectU fikrini çaldığı gerekçesiyle dava açtılar. Ve bu davada hakim 65 milyon dolar tazminat almalarına hükmetti. Bundan sonra, kardeşler kendi girişim sermayesi fonlarını kurdular. Ve ABD’de kripto borsası olarak faaliyet gösteren Gemini’yi oluşturdular. 2012 yılında ise toplam Bitcoin tedarikinin yaklaşık yüzde 1’ini satın almayı başardılar. Servetleri şu anda 900 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir rakam olarak tahmin ediliyor.

Brian Armstrong

Brian Armstrong ile ilgili görsel sonucu

Brian Armstrong, şu an en zengin kripto milyarderlerden biri olarak biliniyor. Ve aynı zamanda şu anda kripto ekosisteminin en etkili insanlardan biri. Aynı zamanda en büyük ve en popüler kripto borsalarından biri olan Coinbase’in CEO’su ve kurucu ortağı. Coinbase, özellikle benzersiz durumunu elde ettiğinden, gerçek bir başarı imgesi haline geldi.

Aynı zamanda, kripto borsaları ile ilgili ABD düzenlemelerine tam uyum sağlayan birkaç borsadan biri olduğunu da belirtmekte fayda var. Brian Armstrong, tahminen 1 milyar dolarlık bir zenginlik ile kripto milyarderlerin Forbes listesinde 6. sırasında yer alıyor.

Bonus: Vitalik Buterin

Vitalik Buterin ile ilgili görsel sonucu

Yukarıda sıraladığımız 5 kripto zengini haricinde bonus olarak, ikinci en değerli kripto parayı geliştiren ve aynı zamanda ismi kripto gelişiminde öncü platform olan Ethereum ile özdeşleşen Vitalik Buterin var.

Vitalik, şu anda, Forbes’ın 2018 listesinde, 400 milyon ila 500 milyon dolarlık tahmini bir servete sahip olan kripto zenginleri listesinde 17. sırada yer alıyor. Vitalik’in Bitcoin ile tanışması ise Şubat 2011 tarihine denk geliyor. Vitalik, matematik ve programlama alanında doğuştan yeteneğe sahip bir insan olarak biliniyor.2013 yılında hayatını kripto topluluğuna adamak için üniversiteden ayrılan Buterin, Bugün sadece en zengin kripto ünlülerinden biri değil, aynı zamanda kuşağımızın en zeki insanlarından biri olarak görülüyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin