Ripple NCB ortaklığı
Ripple NCB ortaklığı ile Suudi Arabistan’da milyonlarca yeni müşteri ile tanışacak

Ripple NCB ortaklığı ile Suudi Arabistan’da milyonlarca yeni müşteri ile tanışacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, bildiğiniz gibi kripto piyasasında bulunan şirketler içinde Global ticaret piyasaları ile en çok işbirliği içinde olan şirket. Ripple’ın odaklanmış olduğu ve bu konuda sektör lideri konumda olduğu uluslar arası ödeme sistemleri, birçok ülke hükümetleri ve kurumsal firmaları tarafından talep edilen bir hizmet. Son olarak ise Ripple NCB ortaklığı ile Suudi Arabistan pazarına açılmayı hedefliyor.

Sizlere aktaracağımız son Ripple gelişmesi ise sınır ötesi ödeme alanında, Suudi Arabistan Krallığı’ndaki National Commercial Bank ile kurulan işbirliği anlaşması. Bu aynı zamanda, Ripple’ın ödeme sistemleri alanında Suudi Arabistan pazarına girmesini sağlayacak çok önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Ripple NCB ortaklığı ile Suudi Arabistan’da bulunan 5.4 milyona yakın müşteriye hizmet verebilecek

Suudi Arabistan Krallığı’nın ilk bankası olan National Commercial Bank (NCB), şu an Orta Doğu’nun en büyük finans kurumlarından biri konumunda. Ülke çapında 400’ün üzerinde şubeye sahip olan banka aynı zamanda Orta Doğu’daki ikinci en büyük varlık tutarını da yönetiyor. Dünya genelinde 5.4 milyona yakın müşterisi olan NCB, Dünya’nın en büyük İslâmi bankalarından biri olan Türkiye Finans’ın çoğunluk hissesine de sahip.

Ripple tarafından bildirildiği üzere NCB ile RippleNet hizmeti konusunda yapılan anlaşma, Suudi Arabistan Para Politikaları kurulunun Ripple sınır ötesi ödemelerinde kullanılan diğer bir hizmeti xCurrent’ı test etmesi sonrasında yapıldı. Ayrıca NCB, Ripple ile yaptığı bu işbirliği ile kendisi için oldukça kritik olan Kuzey Amerika ve Asya ödeme koridorları ile daha kolay bağlantı kurabilecek.

Para transferlerinde mevcut SWIFT sistemini kullanan ülkeler bu yolla yüksek miktarlarda para transferleri gerçekleştirdiği bilinse de, Ripple’ın hedefi daha çok göz ardı edilmiş ülkeler. Sektör ile ilgili çoğu kimse ise bunun şirketin ilk olarak xCurrent sistemini kullanarak mevcut sistem ile birlikte geliştirmek istemesine bağlıyor. Bir sonraki adım olarak ise bankaların sınır ötesi para transferleri için Ripple’ın gözde hizmeti xRapid’e dönüştürülmesi olduğu düşünülüyor.

xCurrent sisteminden kısaca bahsetmek gerekirse, bu sistem mevcut bankaların sınır ötesi para transferlerinde kullandığı muhabir bankacılık sistemin üzerinde çalışan bir hizmettir. Transfer işleminin her iki tarafında şeffaflık olmasına rağmen, xCurrent transfer işleminin gerçekleşmesinde Blockchain teknolojisini kullanır.

Ripple ortakları, yıl sonunda tam sürüm olarak piyasaya sürülecek olan xRapid’i bekliyor

Öte yandan, xRapid, sınır ötesi ödemeleri dakikalar içinde gerçekleştirmek için XRP’yi bir köprü para birimi olarak kullanır. XRapid hizmeti pilot uygulama olarak kullanan şirketler, gönderim masraflarının yüzde 40 ilâ 70 oranında azaldığını dile getiriyorlar.

KSA bölgesi, 10 milyon yabancı işçiye bağlı olarak dışarıdan gelen işçi dövizleri ile birlikte yaklaşık 27 milyar dolar transfer gerçekleştiriyor. Bu, Ripple’in teknolojilerden yararlanmak için oldukça iyi bir fırsat olarak görülüyor. Ayrıca xRapid üretim modelinin piyasaya sürülmesinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı söyleniyor. Bu demek oluyor ki yeni yıl ile birlikte bölgedeki kıyı ötesi para transferlerinde xRapid ile birlikte bir devrim yaşanacak.

ambcrypto

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin