Dünyanın en büyük üçüncü fintech şirketi Ripple’la ortak oldu!
Dünyanın en büyük üçüncü fintech şirketi Ripple’la ortak oldu!

Ripple Japonya’da yurtiçi ödemeler için MoneyTap uygulamasını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Ekim günü, Ripple Japonya Bankacılık Konsorsiyumu’nun Japonya’da gerçek zamanlı yurt içi ödemeler için MoneyTap uygulamasını başlattığını açıkladı. MoneyTap, ödemeleri daha hızlı ve daha sorunsuz hale getirmek için Ripple tarafından başlatılan bir xCurrent destekli ödeme köprüsü.

MoneyTap zorlu bekleme sürelerini azaltmayı hedefliyor

Japonya’daki işlemler sadece hafta içi 09:00-15:00 saatleri arasında kullanılmalı, aksi takdirde ağır gecikmelerle gerçekleşebilir. Finans kurumları hafta sonları kapalı ve bu da insanların farklı işlemler için farklı yollar aramasına neden oluyor. Uygulama, tüketicilere anında 7/24 para transferi yapma imkanı sunarak mevcut sistemler üzerinde bir deniz ötesi ticarete işaret ediyor.

MoneyTap’ın lansmanı, eski transfer yöntemlerini ortadan kaldırarak, zorlu bekleme sürelerini azaltmayı hedefliyor. MoneyTap, kullanıcıların hesaplara bağlı banka hesaplarına, telefon numaralarına veya QR kodlarına transfer yapmasına izin verir. Konsorsiyumun bir parçası olan SBI Ripple Asia’nın CEO’su Takashi Okita konu hakkında şunları söyledi:

Banka konsorsiyumunun güvenilirliği ve erişimiyle birlikte, ödemelerin sürtünmesini kaldırabilir ve müşterilerimiz için daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli bir yerel ödeme deneyimi yaratabiliriz.

Yeni uygula ile ödemeler hızlı ve güvenli bir şekilde yapılacak

MoneyTap ayrıca, maliyet derneklerini dökerek ve ödemelerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayarak işlemlere uygulanan maliyetlerin azaltılmasını da hedeflemekte. Ripple’ın girişim ortaklıkları direktörü Emi Yoshikawa, konuya yönelik şunları söyledi:

MoneyTap mobil uygulamasının piyasaya sürülmesi, Ripple’ın ortaklarının Asya ve dünya genelinde Blockchain sunmaya olan bağlılığını gösteriyor.

MoneyTap’ın piyasaya sürülmesi, elektronik ödemeler için bir yedek temsilci olarak kayıtlı SBI kuruluşu olan SBI Ripple Asia’nın ardından geliyor. SBI Ripple Asia’da konuya yönelik şunları söyledi:

SBI Ripple Asia,“MoneyTap” ile ilgili elektronik ödeme ajansı işinin gelecekte doğru bir şekilde uygulanmasını sağlamak istiyor. Bunun için elektronik ödeme ajansı operatörlerinin kaydına ek olarak kullanıcılara uygun bilgileri sağlayacak.

Ripple’ın bankacılık alanına girmesi, Ripple’ın global olayı olan ve xRapid’in ticari kullanılabilirliğinin açıklandığı Swell 2018’in sona ermesinden hemen sonra gerçekleşti. Ripple’ın xRapid ürününü, Cuallix, Mercury fx ve Catalyst olmak üzere üç firmanın kullandığı açıklandı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin