Etereum için Constantinople hard forku  önemli bir gelişme
Etereum için Constantinople hard forku  önemli bir gelişme

Ethereum’un Constantinople hard forku ile ölçeklenebilirliği yeni bir seviyeye taşımak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, kripto para piyasasındaki konumunu korumak için biraz mücadele ediyor. Bu, esas olarak Ripple’ın XRP’sinin başarısı ve Ethereum tarafındaki ölçeklemenin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bunun sonucu Constantinople hard forku Ropsten test ağında bugün bir haftadan daha kısa bir sürede yaşanacak.

Ethereum ölçeklenebilirliğini yeni bir seviyeye taşımak

Birçok Ethereum meraklısı, favori para birimlerini mevcut seviyelerinin çok ötesinde görmeyi dört gözle bekliyorlardı. Geliştiriciler bu konuda çok sayıda seçenek araştırıyorlardı ve yol haritası bir yıl önce ana hatlarıyla belirtildi. Ethereum, en önemli önceliklerden biri olan ölçekleme ile birlikte, temel ağ sakıncalarını ve endişelerini ele almak için çeşitli hard forklara geçecek şekilde ayarlandı.

Yaklaşan Constantinople hard forku sayesinde, Ethereum bir sonraki gelişim aşamasına girecek. Geliştiriciler arasında oybirliği ile mutabakat sağlandıktan sonra, bu hard fork birkaç gün içinde Ropsten testine gelecek. Bu, forkun beklendiği gibi davranmasını sağlayacak ve süreçte kalan herhangi bir hata ayıklanabilir.

Constantinople’in başlıca faydaları arasında Ethereum’un proof-of-stake için yaklaşan geçişine giden yolun kaldırılması yer alıyor. Bu değişiklik bir süredir ima edilmiş olsa da, resmi bir geçiş tarihi mevcut değil. Bunun yerine, geliştirici topluluğu geçtiğimiz günlerde madencilik güçlüğü bombalarını tekrar geri getirmeyi kabul etti. Bu, PoS seçeneğinin önümüzdeki 18 ay içinde mutlaka araştırılmayacağını doğruluyor.

Ethereum için Constantinople hard forku önemli bir gelişme

Buna ek olarak, Constantinople hard forku da Metropolis yükseltmesinin son ilk aşamasını işaret ediyor. Sharding gibi gelecekteki ölçekleme çözümleri ile piyasa hacmine göre dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi için işler çok ilginç olacak. Açıkça görülüyor ki, Ethereum zaten uzun bir süre boyunca tam kapasitede çalışıyor ve sonradan daha çabuk değişmek zorunda kalacak.

Ethereum için Constantinople hard forku önemli bir gelişme. İlk sürümü 2018 Ekim ayı için geçici olarak planlanmış olsa da, başlangıç ​​planının biraz geri çekildiği görülüyor. Testnet lansmanı sadece şu anda gerçekleşiyorsa, kodun bütün önemli konulara hitap edebildiğinden emin olmak için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğu açık. Bunun gibi bir gecikme genellikle faydalı, çünkü hiç kimse yarım ağ güncellemesini sevmez.

Proje hala bir bütün olarak oldukça iyi olmasına rağmen, bekletilecek zamanı yok. Geleceğe bakmak, herhangi bir kripto para birimi için gerekli ve Ethereum bu konuda bir istisna değil. Geliştiricilerin ağı farklı aşamalardan geçirme yaklaşımı, bu projeye uzun vadeli bağlılıklarını gösteriyor. Constantinople, Ethereum’u gerçek dünyada benimsenmeye bir adım daha yaklaştırıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin