Ripple davasından uzak durmaya çalışan MoneyGram başarısız oldu: Şirkete dava açıldı
Ripple davasından uzak durmaya çalışan MoneyGram başarısız oldu: Şirkete dava açıldı

Ripple, MoneyGram hisselerinin üçte birini satıyor! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain tabanlı ödeme firması Ripple, yeni bir raporun detayına göre, XRP ödeme hizmetine likidite sağlayan fon transfer devi MoneyGram’daki pozisyonunun üçte birini satıyor. Bu, iki şirketin geçen yıl stratejik bir ortaklığa girmesinden bu yana MoneyGram hisselerinin ilk defa satışa koyuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 27 Kasım’da yapılan bir dosyaya göre, Ripple şu anda 6,22 milyon MoneyGram hissesine veya piyasadaki hisselerin % 8,6’sına sahip. Fintech firmasının ayrıca, 12,2 milyon hisse (MoneyGram’ın piyasadaki hisselerinin % 17’sine eşit) tutarında bir hisse senedi pozisyonu için başka bir 5,95 milyon hisse satın alma emri var.

Ripple, SEC’e şu anda yaklaşık 4 milyon MoneyGram hissesi sattığını bildirdi. Varant olarak tutulan hisseleri dahil ederseniz, bu, şirketin tüm hissesinin % 33,3’üne denk geliyor.

MoneyGram hisselerini neden satıyorlar?

Ripple, geçen yıl Haziran ayında MoneyGram’a 30 milyon dolar yatırım yaptığında, firma MoneyGram’da hisse satın almış oldu. Ortaklığa girdikten sonra MoneyGram, Ripple’ın xRapid ürününü (İsteğe Bağlı Likidite olarak biliniyor) ve ayrıca sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için XRP kripto para birimini kullanmayı kabul etti.

Karşılığında Ripple, MoneyGram hisselerini kişi başı 4,10 dolarlık bir ortalama satın alma fiyatından satın aldı. O zamanki fiyatlara göre çok büyük bir prim. Neyse ki, MoneyGram hisseleri bu yıl % 250’nin üzerinde arttı. 25 Kasım’da ise yaklaşık 7,41 dolardan kapandı. Bu, Ripple’ın MoneyGram yatırımından milyonlarca dolarlık kazanç elde ettiği aldığı anlamına geliyor.

Ripple’ın bir sözcüsüne göre, hala devam eden satışlar, firmanın MoneyGram’a yaptığı yatırımda “bazı kazançlar elde etmek için tamamen adli bir karar” ve iki şirket arasındaki ortaklığın mevcut durumunun göstergesi değil.

Satış tamamlandığında, Ripple hala 3,22 milyon hisseye veya MoneyGram’ın % 4,44’üne sahip olacak. varanttaki hisseleri sayarsanız, Ripple yine de ödeme işlemcisinin en az % 11’ine sahip olacaktır.

Ripple, MoneyGram’a söz verilen 50 milyon dolarlık yatırımı Kasım 2019’da ek 30 milyon dolar ile tamamladı. MoneyGram, en az dört ülkede sınır ötesi transferleri kolaylaştırmak için Ripple’ın teknolojisini kullanıyor. Teksas merkezli firma, Ripple’ın Talep Üzerine Likidite ağına likidite sağladığı için Ripple’dan 52 milyon doların üzerinde ödeme aldı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin