ripple labs R3
Ripple Labs ve R3 konsorsiyumu yasal anlaşmazlıklarını çözdü

Ripple Labs ve R3 konsorsiyumu arasındaki yasal anlaşmazlık çözüm yoluna girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Labs ve R3 konsorsiyumu yasal anlaşmazlıklarında uzlaşma sağladı. İki şirket, her iki tarafın da hukuki ihtilaflarında anlaşmaya vardıklarını belirten resmi bir duyuru yayınladı.

Aralarındaki anlaşmazlı, Eylül 2006 tarihinde, R3 konsorsiyumunun Delaware ve New York eyaletinde Ripple Labs aleyhine bir dava açmasıyla başlamıştı. Dava, R3, Ripple Labs’ı, aralarında kısmen veya tamamen 5 milyar XRP tokeninin satın alındığı bir satın alma sözleşmesini ihlal etmekle ile ilgiliydi.

Taraflar ihtilaf oluşan XRP tokenlerinin fiyatı konusunda uzlaştı

İki şirket arasında sağlanan uzlaşıda, 2019 yılı sonuna kadar kabul edilen token fiyatının 0,0085 dolar olarak almasını şeklinde anlaşıldı belirtildi.

R3, Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse‘un, Haziran 2003’te R3’ün CEO’su David Rutter’e gönderilen bir e-postada anlaşmayı iptal etmeye çalıştığını iddia etmişti. Ripple, Kaliforniya’da bazı davalar açarak, R3’ü birkaç anlaşma şartını ihlal etmekle suçladı.

Yasal savaşta tartışılan tokenin değeri, ilk dava açıldıktan birkaç ay sonra XRP tokeninin fiyatının yükselmesiyle önemli ölçüde artmıştı. Cointelegraph’ın yaptığı habere göre ise, sözleşmede belirtilen fiyatla 1 milyon dolardan fazla gelir elde edildi. Ancak daha sonraki fiyatlama ile yaklaşık 3,85 milyar dolar değerinde idi.

Bu dava R23 konsorsiyumu için ilk olsa Ripple Labs ile ilgili olan ilk dava değil

10 Eylül 2018 tarihli duyuru, “her iki tarafın bu anlaşmazlıkları geride bırakmak için yeterince istekli oldukları” belirtti. Ancak nihai çözümün şartları henüz açıklanmadı. Bu R3 için ilk yasal savaş olsa da, Ripple Labs bu ve benzeri birçok dava ile boğuşan bir şirket. Bilindiği gibi Ripple Labs şirketi birkaç farklı taraf ve farklı konularda açılan davalar ile mücadelesini sürdürüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin