Hindistan Merkez Bankası kripto para kitapçığı yayınladı: İlgi yine mi tomurcuklanıyor?
Hindistan kripto para yasağına mı hazırlanıyor? Ülkede DeFi popülaritesi arttı 

Coinsecure hack soruşturması yeni kanıtları gün yüzüne çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para hizmet sağlayıcıları düzenli olarak hack girişimlerine katlanıyor. Hindistan’ın önde gelen şirketlerinden Coinsecure, nisan ayı başlarında 438 Bitcoin çalınması ile karşı karşıya kaldı. Bundan beş ay sonra, Yeni Delhi polis yetkilileri nihayet suçlamalara hazırlar. Bu gelişme sonunda devam eden soruşturma her şeyi ortaya çıkarabilir.

Coinsecure hack soruşturması

Kripto para borsaları, suçlular için öne çıkan bir hedeftir. Başarılı bir bilgisayar korsanlığı ile birkaç bin ile birkaç milyon dolar arasında bir kripto para ele geçirilebilir ve bu eylem yerde yapılabilir. Coinsecure söz konusu olduğunda şirket 2018 nisan ayındaki bir olay nedeniyle 438 BTC’yi kaybetti. Kısa bir süre sonra bir soruşturma başlatıldı. Ancak herhangi bir acil sonuç ortaya çıkmadığı görüldü. Suçluları bulmak, o zamandan beri devam eden bir meydan okuma oldu.

Yeni Delhi polis teşkilatı siber suçlar birimi artık suçlamalar için hazır. Coinsecure’ın çalışanlarından biri bu açıdan büyük ilgi görüyor. Firmanın baş güvenlik sorumlusu (CSO), bu hırsızlık ile ilgili bir şüpheli olma şüphesiyle tutuklandı. Coinsecure firmasının hacklenmesinin içeriden yapılan bir iş olduğuna inanılıyor.

Karşılıklı adli yardım antlaşmaları yoluyla bir suçlama formu sunuldu. Interpol’ün tespit ettiğine göre çalınan Bitcoinlerin bazılarını başka borsalara aktardığı için beş kripto para borsası soruşturmaya dahil edildi. Kanıtlar, Coinsecure’nin güvenlik müdürünü suçlayabilir. Yeni Delhi polis memurları, devam etmekte olan bu davaya hangi platformların aktif olarak katılması gerektiğini araştırıyor. Coinsecure hack soruşturması yakında bir çözüme yaklaşıyor olabilir.

Soruşturmanın Hindistan’ın gelecek düzenlemeleri üzerinde etkisi olacak mı?

Coinsecure, nisan ayında hackten bu yana operasyonunu durdurdu. Firma, kendi cebinden para ödeyerek kullanıcıların zararını karşıladı. Şimdi ilgili soruşturma sona erebilir. Durum böyle görünüyor.

Bu yeni gelişme, Hindistan’ın kripto para birimiyle ilgili devam eden düzenlemeleri etkileyebilir. Yüksek mahkeme, RBI’nın kripto para bankacılık yasağını onaylayacak veya reddedecektir. Coinsecure, hack soruşturmasının yetkili makamlar tarafından dinlenmesini sağladı. Bu sebepten kripto para endüstrisi için ufukta olumlu bir gelişme ortaya çıkıyor. Bununla birlikte, hükümet hala kurallar hazırlıyor. Hükümetin tam niyeti belirsizliğini koruyor.

Suçlular, yıllar boyunca hack’ler veya fidye yazılımları aracılığıyla çok miktarda Bitcoin çalarken çok sayıda suçlu başarılı bir şekilde yakalandı. Çoğu durumda bu, söz konusu Bitcoin işlemlerine ilişkin Blockchain analizi yapılarak elde edilir. Bu durum, işbirliği yapan ticaret platformları sayesinde kısmen benzer bir yola doğru ilerliyor gibi görünüyor. Bitcoin ile ilgili suçlardan kurtulmak bu zamanlarda çok daha zorlaşıyor.

 

livebitcoinnews

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin