ripple'ın başarısı
kripto paralar arasında fark yaratan Ripple'ın başarısı nereden geliyor?

Ripple diğer kripto varlıklar arasında fark yaratıyor! Peki, Nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco merkezli Ripple, son on yılın en başarılı girişimlerinden biri haline geldi. Aynı zamanda şirket, fintech alanında başarı hikâyeleriyle dolu. XRP tokeni 2013 yılında piyasaya sürüldüğü için, bu teknoloji, Bitcoin ve Ethereum ile birlikte en iyi beş kripto paraya dönüştü. Ayrıca 2017 kripto piyasası, nakit içinde yüzen şirkete hız kazandırdı. Sahip oldukları tek sorun ise XRP’nin amacına uygun olarak kullanılmaması olarak gözüküyor. Halbuki Ripple’ın başarısı XRP’nin doğru kullanılması ile direkt bağlantılı olarak görülüyor. XRP’nin ilerleyen dönemlerde amacına uygun olarak kullanımı, şirketin başarısını daha da arttıracağı su götürmez bir gerçek.

Ripple XRP bağışları oldukça dikkat çekiyor

XRP, bankacılık ve merkezsiz teknoloji arasındaki uçurumu kapatmak için geliştirilen bir kripto para. XRP kullanımındaki temel amaç ise parayı daha hızlı ve daha ucuza taşımak. New York Times’da bahsedilen makaleye göre de sorun çok az kişinin XRP’yi bu şekilde kullanması

Bir talk show programına konuk olan Stephen Colbert, Amerikalı öğretmenlere kişisel hesabından 29 milyon dolarlık XRP bağışını cömertçe açıkladı. Tıpkı Ashton Kushner’ın 4 milyon dolar değerindeki dijital parayı The Ellen DeGeneres Doğal Hayatı Koruma Fonu’na sunmasının onun cebinden çıkması gibi. Ripple, tüm bu XRP’yi, kripto parayı iş dünyasına yaymak için bir girişim olarak ortaya koydu.

Şirket, XRP coinleri ile hakkında yeterince rahat olabilir. Çünkü Bitcoin dünya üzerindeki coinlerinin sayısı bir işlemsel formül ile sınırlıyken, (daha fazla işlem = daha fazla madencilik = daha fazla Bitcoin), piyasadaki XRP’nin tamamı 2013 yılında üretilmiştir.

Ripple yardımcı programlara yatırım yapıyor

Ripple, 100 milyar XRP üretti. Ve 55 milyar dolarlık tutarı ise bir emanete bıraktı. Bu da şirketin token fiyatına müdahale ve manipüle ettiği yönündeki iddiaların çıkmasına yol açtı. Ayrıca, Xpring gibi XRP odaklı yazılım oluşturmak ve programlar kurmak için geliştiricilere tahmini 30 milyar dolar tutarında ödeme de yapıldı. Ripple ürün başkanı Asheesh Birla konu ile ilgili Times’a yaptığı açıklama ise şu şekilde:

 Gerçekten de henüz işin oldukça başındayız. Ancak vizyonumuzun yavaş yavaş hayata geçtiğini görüyoruz. Bu işin doğru kimselerin elinde olduğundan emin olmalıyım.

Ripple’ın başarısı XRP’yi kullanma şekli ile doğru orantılı

Ripple, ABD’de menkul kıymetler düzenlemeleri ile ilgili olarak bir toplu dava konusunda son zamanlarda kötü bir baskı yaşadı. Şirket, SEC’e şeffaf bir kuruluş olduklarını kanıtlama çabasında. Bunun yanında para transferlerinde kendi hizmetleri kullanmaları için halkı ikna etme içinde oldukça yoğun çaba harcıyorlar. Uluslar arası para transferlerine alternatif olarak kendi yöntemlerinin güvenli ve güvenilir olduğunu anlatmak için devamlı bağışlarda bulunan şirket, yakın zamanda verdiği ücretsiz Snoop Dogg konseri ile de bir hayli kalabalık olan kripto piyasasında dikkat çekmeye çalışıyor.

newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin