featured
Ripple, Hindistan'ın kripto para endüstrisine el attı: Politika belgesi yayımlandı.

Ripple, Hindistan’ın kripto para endüstrisine el attı: Politika belgesi yayımlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen kripto para şirketi Ripple, Hintli milletvekillerinin kripto para birimlerini yasallaştırması için bir dizi öneri yayımladı. Amerikalı fintech firmasının, Hindistan’daki kripto para belirsizliği nedeniyle ülkede kripto paraların düzenlenmesi için bir politika çerçevesi önerdiği aktarıldı.

Ripple, Hint milletvekilleri için politika belgesi hazırladı

Hint makamlarını fintech düzenlemesini ve büyüyen kripto endüstrisini desteklemeye ikna etmek isteyen Ripple, yerel yasa koyuculara yönelik bir politika belgesi yayımladı. 18 Haziran’da yayımlanan belge, Hintli politika yapıcılar için bir dizi öneri sunarak küresel dijital varlıklara genel bir bakış ve ülkede yeni bir dijital para politikasının benimsenmesi için önlemler sunuyor.

“Hindistan’da Dijital Varlıkların Benimsenmesi için Yol” başlıklı 36 sayfalık belge XRP’yi destekliyor ve Hindistan’ı kripto para birimleri için düzenleyici netlik sağlamaya çağırıyor.

Belgede XRP’nin kullanım potansiyelinden söz ediliyor

Politika belgesinde Ripple, özellikle XRP’nin “sınır ötesi ödemeler ve havaleler için baskın kullanım örneği” olarak kabul edilen Hindistan’daki sınır ötesi ödemeler için önemli bir çözüm olma potansiyelini vurguluyor.

Mevcut sınır ötesi işlem yöntemlerinin dört veya sekiz gün sürebileceğini vurgulayan Ripple, bir Özbek bankasından Hint bankasına “neredeyse gerçek zamanlı” bir işlem gerçekleştirebileceğini belirtiyor:

Bu rota, yaygın sınır ötesi bankacılık modellerinin elinde tuttuğu maliyetleri, zamanı ve riskleri en aza indiriyor. Sonuç olarak, XRP kullanarak sınır ötesi ödemelerde minimum hesap bakiyeleri ve farklı zaman dilimleri gibi birçok engelden, operasyonel ve uzlaşma risklerinden kaçınılmaktadır.

XRP’nin karakteristiği ve performans metriklerini Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi diğer önemli dijital varlıklarla karşılaştırmalı olarak analiz eden Ripple, XRP’nin ana faydalarını özetledi.

Hindistan’da düzenleyici çerçeve hayli belirsiz

Hindistan’da dijital varlıklar için uzun süredir bir belirsizlik konusu. Hindistan Merkez Bankası, yerel bankaların 2018 yılında kripto şirketlerine hizmet vermesini yasakladıktan sonra, Hindistan Rezerv Bankası aynı anda ülkede kripto yasağı olmadığını iddia ettiği için yasal statü karmaşık bir hale gemişti.

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin Mart 2020’de bankacılık yasağını kaldırmasının ardından, Maliye Bakanlığı’nın 12 Haziran’da yeniden yasak önerdiği öğrenildi.

Hindistan, kripto endüstrisi ile ilgili bu kadar belirsizlik ortaya koyan tek ülke değil. Rusya’da yerel yetkililer halen dijital varlıkların yasal statüsüyle ilgili karara varmadıkları için kripto para birimlerine ilişkin kesinlik yok.

Bu arada eski CFTC başkanı, Ripple hakkında hayli dikkat çeken yorumlarda bulundu. Konuyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin