Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, Ethereum tabanlı oyun çıkardı.
Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, Ethereum tabanlı oyun çıkardı.

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, Ethereum tabanlı oyun çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransız video oyunu şirketi Ubisoft, Ravid Rabbids adlı Ethereum tabanlı bir koleksiyon oyunu başlattı. Yeni oyun üzerinden elde edilen tüm kâr, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından desteklenen projelere bağışlanacak.

Oyunu oynayarak yardıma muhtaç çocuklara elinizi uzatabilirsiniz

Oynayanlardan tam not alan oyun oldukça büyük bir amaç için finansal destek topluyor. Artık herkes bir Rabbid tokeni toplayarak dünya genelindeki muhtaç çocuklara yönelik birbirinden önemli UNICEF kampanyalarının bir parçası olabilecek.

Yeni ETH tabanlı platformun daha önce popüler olan CryptoKitties oyunu ile pek çok ortak noktaya sahip olduğu belirtiliyor. CryptoKitties bir süreliğine öyle popüler olmuştu ki 2017 senesinde oyunun çoklu hesaplamaları Ethereum ağını bozmuştu.

Oyun ve token nasıl bir altyapı üzerine kurulu?

Ubisoft Strategic Innovation Labs tarafından oluşturulan Rabbids Token, popüler Ethereum cüzdanlarına bağlanabiliyor. Kullanıcılar, RC-721 akıllı sözleşmelerine dayalı tokenler ile mevcut olan ETH’yi kullanarak Rabbids tokenleri satın alabiliyor.

Öte yandan, akıllı sözleşmeler içerisinde benzersiz tanımlayıcı bilgiler yer alıyor. Oyun, NFT’lerin üretildiği veya takas edilebildiği diğer kripto oyunlarından biraz farklı bir özel oyun mekaniğine sahip.

Burada oyuncular, bilgi veya rızası olmadan diğer oyuncularla NFT satın alabiliyor ve kimse Rabbidlerini tutamıyor. Her token farklı bir hayvan üretiyor. İşte eğlence burada. Bununla birlikte oyun geliştiricileri panik yapılmasına gerek olmadığını çünkü proof of plausable ownership’in (POPO) cüzdanınızda sonsuza kadar kaldığını açıkladı.

UNICEF kripto para endüstrisine sıcak bakıyor

Çocuk yardımlarına adanan bir kuruluş olan UNICEF, 2019 yılında Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) üzerinden bağış alabileceklerini açıklamıştı.

Yeni program, dünyanın dört bir yanındaki çocuklara fayda sağlayacak projeleri desteklemek üzere tasarlanan UNICEF Kripto Para Fonu tarafından başlatıldı. Programın Blockchain, dronelar, makine öğrenimi ve benzeri teknolojileri kullanan projeleri ele alan İnovasyon Fonu girişiminin bir parçası olduğu belirtildi.

Bu arada Bitcoin fiyatının 10.500 dolar ile arasındaki engeller yavaş yavaş kalkıyor gibi görünüyor. Bugünkü Bitcoin analizimize göz atmayı unutmayın!

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin