featured

Ripple’in halka arz spekülasyonları artıyor: XRP fiyat nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple XRP fiyatı temmuz ayından bu yana düşüş gösterdi ve kısa süre önce 0,53 dolarlık önemli destek seviyesinin altına indi. Yakın zamanda yayınlanan bir iş ilanı, potansiyel bir Ripple İlk Halka Arzı (IPO) spekülasyonunu ateşledi. Şimdi asıl soru şu: XRP fiyatı toparlanabilir mi?

Ripple desteğin altına inmeye devam ediyor!

Haftalık teknik analiz, XRP fiyatının yıllık en yüksek seviyesi olan 0,94 dolardan işlem gördüğü temmuz ayından bu yana devam eden bir düşüşe saplandığını gösteriyor. Aşağı yönlü hareket 0,42 dolarlık düşük bir seviyeyle sonuçlandı. Bu da 0,53 dolarlık yatay destek alanının kırılmasına neden oldu.

Kısa bir toparlanmanın ardından, fiyat geçici olarak 0,53 dolar seviyesinin üzerine çıktı, ancak art arda uzun üst fitillerle (kırmızı simgeler) gösterildiği gibi bunu koruyamadı. Geçen hafta düşüş yeniden başladı.

XRP fiyatı, Haziran 2022’den bu yana uzun vadeli yükselen bir destek trend çizgisini takip etti.

ripple

Bazı ilginç Ripple haberleri bugün piyasaya çıktı. “Hissedarlar İletişim Kıdemli Müdürü” pozisyonu için açılan yeni bir iş ilanı, X kullanıcıları arasında Ripple Labs’in halka arzı düşündüğü yönünde spekülasyonlar yarattı.

Halka arz, bir şirketin hisselerinin halka ilk satışını işaret eder. Halka arzdan önce şirket genellikle özel bir şirkettir ve kurucuları ve risk sermayedarları gibi yatırımcılar tarafından finanse edilir.

Bu aynı zamanda Ripple Labs CFO’su Kristina Campbell’in şirketten ayrıldığını açıklamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Son olarak Ripple Swell konferansı yaklaşıyor. Amiral gemisi etkinliği 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ve aralarında Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse’un da bulunduğu çok sayıda konuşmacı yer alacak.

Yatırımcılar RSI’ı bir piyasanın aşırı alım veya aşırı satım durumunu değerlendirmek ve bir varlığı alıp satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır. Yükseliş eğiliminde 50’nin üzerinde bir RSI okuması boğaları desteklerken, 50’nin altında bir okuma bunun tersini gösterir. RSI 50’nin altına düşüyor ve bunların her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri.

Buna ek olarak RSI, temmuz ayından bu yana yükselen bir destek trend çizgisinin (yeşil) altına inerek XRP’nin fiyatında devam eden düşüşü daha da destekledi.

Düşüş eğilimi devam ederse XRP potansiyel olarak yüzde 20 daha düşebilir ve daha önce bahsedilen uzun vadeli yükselen destek trend çizgisine 0,40 dolardan ulaşabilir.

Bununla birlikte bu düşüş eğilimindeki XRP fiyat tahminine rağmen, 0,53 doların üzerinde bir haftalık kapanış, yükseliş eğiliminin hâlâ devam ettiğini gösterecektir. Böyle bir senaryoda fiyat yüzde 55 oranında artabilir ve bir sonraki direnç seviyesine 0,75 dolardan ulaşabilir.

beincrypto 

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin