featured

Ripple, Fortress Trust’ı satın aldığını duyurdu: Bu hamle XRP’yi düşüşten kurtaracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, SEC’e karşı kazandığı ilk zaferden haftalar sonra etki alanını genişletmeyi amaçlayan stratejik hamleler yapıyor ve geçtiğimiz günlerde Fortress Trust’ı satın aldığını duyurdu. Bu haber, şirketin daha önce duyurduğu Metaco’nun yaklaşık 250 milyon dolara satın alınmasından kısa bir süre sonra geldi. Bu son hamle, onu WEB3’teki en büyük satın almalardan biri hâline getiriyor. Peki bu satın almalar Ripple’ın büyük planına nasıl etki ediyor?

ripple

Metaco kripto saklama hizmetleri sağlarken Fortress Trust kurumsal kripto piyasasına altyapı sunuyor. Yalnızca buna dayanarak Ripple’ın kurumsal kripto benimsenmesine katkıda bulunan en büyük WEB3 oyuncularından biri olmaya hazırlandığını, dolayısıyla saklama hizmeti satın aldığını görebiliriz.

Şirket ayrıca kurumsal katılımı teşvik etmek için doğru altyapıya sahip olunması gerektiğinin de farkında. Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse satın alma hakkında şunları söyledi;

“İşimizi hızlandırmak ve kripto altyapısı için kritik olan alanlarda avantajımızı sürdürmek için bu ekibi ve teknolojisini bünyemize katmaktan heyecan duyuyoruz.”

Ripple hamlesi XRP fiyatını nasıl etkileyecek?

Ripple’ın Fortress Trust’ı satın alması temel olarak düzenleyici lisans portföyünü genişletmesine olanak sağladı. Satın almalar, Ripple’ın saklama temelli bir yaklaşımla kripto piyasasına kurumsal likidite dalgasını destekleme hazırlığını yükseltiyor. Bu strateji işe yararsa XRP’yi kurumsal talebin hedefine koyabilir.

XRP’nin beklentileri iyileşirken fiyat hareketi temmuz kazançlarını kaybettikten sonra düşük volatiliteli belirsizlikte kaldı.

XRP’nin fiyat cephesindeki coşku eksikliğine rağmen, zincir üzerindeki veriler piyasanın satın almalara yanıt verdiğini ortaya koydu. Ripple’ın sosyal hakimiyeti, muhtemelen son satın almalarla ilgili haberlere yanıt olarak son 24 saat içinde hafif bir yükseliş kaydetti.

Eylül ayının ilk haftasında yatırımcı duyarlılığında da bir artış gözlemledik. Ancak iyileşen duyarlılık yükseliş momentumuna dönüşmedi. Bunun nedeni büyük olasılıkla önemli bir fiyat değişikliğini desteklemek için yeterli talep ve hacmi canlandıramamasıydı.

Ayrıca adres etkinliği son dört haftanın en düşük seviyelerine geriledi. Bu arada, zincir üzerindeki hacim nispeten sabit kaldı ve bu da satın alma haberlerinin XRP fiyatı ve talep dinamikleri üzerinde kısa vadeli bir etkiyi tetiklemediğini gösteriyor.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin