Ripple finans sektöründe kalıcı bir yer ediniyor
Ripple finans sektöründe kalıcı bir yer ediniyor

Ripple finans sektöründe devleşiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stratejik Hesaplar Küresel Başkanı Marcus Treacher, Para 20/20 toplantısında Ripple (XRP)’ın sınır ötesi ödeme sorunları hakkında konuştu. Onunla birlikte, American Express Yönetim Kurulu üyesi Colin O’Flaherty, Ripple’ın bir finans kurumu olarak karşı karşıya oldukları sınır ötesi ödemeleri nasıl çözdüğünü anlattı. Ripple finans sektöründe kalıcı bir yer ediniyor.

Ripple finans sektöründe kalıcı bir yer ediniyor

Colin O’Flaherty, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

KOBİ’lerin %71’i sınır ötesi ödemelerin sorunlu olduğuna inanıyor. Marcus Treacher ve Ripple ekibi, faydalanıcı ve gönderen arasında müşterilerinin karşı karşıya kaldığı sorunların çoğunu çözüyor.

Kasım 2017’nin sonlarında American Express, Ripple’daki ortaklıklarını sınır ötesi ödemeler için Blockchain’in kullanımı ile duyurdu. Bank of America, Banco Santander, YES Bank, RBC, Avustralya Ulusal Bankası, BBVA İspanya ve Meksika ve daha birçoğu dahil olmak üzere RippleNet’e 100’den fazla finansal kurum katıldı. Ripple’in CEO’su Brad Garlinghouse, bu finansal kurumlar ve bankalar tarafından gerçek zamanlı olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılan xRapid ve xCurrent gibi ürünlerin bir kısmını satın aldı. Brad Garlinghouse konuya yönelik şunları söyledi:

Bir toplum olarak, sınır ötesi işlemlere olanak sağlamak için 50 yıl önce inşa edilmiş raylara güveniyoruz. Müşterilerimiz kendilerine şu soruyu soruyor: Gelecek 10 yıl boyunca rekabetçi olmak istersek bu sistemlere mi yine bağlı olacağız?

xRapid, düşük maliyetli bir likidite çözümü isteyen finansal kurumlar için

xCurrent, bankaların yeni sınır ötesi ödeme hizmetleri sunarken kendilerini ayırt etmelerine olanak verirken, aynı zamanda işlemin toplam maliyetini de düşürüyor. Bu yazılım, bankanın altyapısı içine kurulur ve bir API ara birimi kullanılarak banka sistemi ile veya entegrasyon zaman çerçevesini haftalara sıkıştırmak için geleneksel ödeme mesajı biçimlerini kullanabilen bir çeviri katmanından yararlanacak şekilde yapılandırılır. xRapid, düşük maliyetli bir likidite çözümü isteyen ödeme sağlayıcıları ve diğer finansal kurumlar içindir. xRapid, likidite için sermaye gereksinimlerini azaltır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin