Merkez Bankalarının yöneticileri, Kripto para sorunları hakkında konuştu
Merkez Bankalarının yöneticileri, Kripto para sorunları hakkında konuştu

Merkez bankalarının yöneticileri: “Kripto paralar tehdit değil!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çok sayıda merkez bankalarının yöneticileri,  5 Haziran’da Amsterdam’da gerçekleşen Money 20/20 konferansında kripto paraların, fiat para devrini sona erdirip erdiremeyeceği hakkında görüşlerini paylaştı.

Merkez bankalarının yöneticileri, kripto para sorunları hakkında konuştu

Konferansta “Kripto Para, Merkez Bankası Sorunu” başlıklı bir panel oturumu gerçekleştirildi. İsviçre Ulusal Bankası, Litvanya Bankası, İngiltere Bankası ve Kanada Bankası temsilcileri “Kripto para birimleri, fiat para birimlerinin yerini alacak mı?” sorusuna cevap verdi. Kanada bankası yöneticisi James Chapman, kripto para birimlerinin sadece “hiperenflasyon” durumunda fiat para birimlerini etkileme tehdidi olduğunu söyledi. İsviçre Ulusal Bankası’nda yönetim kurulunun alternatif bir üyesi olan Thomas Moser, James Chapman ile aynı fikirdeyken kripto paraların, gerçek piyasalar “iyi performans göstermediği”  zamanlarda alternatif olabileceğini ekleyerek şunları söyledi:

Merkez bankaları işlerini iyi yaptığı müddetçe, kripto paralarda dahil olmak üzere hiçbir tehditten korkmalarına gerek kalmaz.

İsviçre’deki Zug şehri, Kripto Para Vadisi’ne dönüştü

Thomas Moser, panelde kripto para birliğinin İsviçre’de şimdiye kadar çok iyi tolere edildiğini belirtti. İsviçre’deki “Kripto Para Vadisi” olarak da bilinen Zug şehri, çoğu kişiye göre kripto para şirketi kurmak için en ideal yerlerden biri. Kripto Para Vadisi ICO’lara çok fazla destek veriyor. Ayrıca kripto para vergileri açısından sunduğu kolaylıklar sayesinde, kripto şirketlerinin dikkatini çekiyor.

İngiltere Merkez Bankası Daire Başkanı Martin Etheridge, bir para biriminin ne olduğu sorusunu gündeme getirdi ve kripto paraların toplum için ne kadar önemli bir yer taşıyabileceğini sorguladı. Martin Etheridge, kripto paraların şu an için fiat paranın yerini alabilecek kadar önemli olmadıklarını söylese de ilerleyen zamanlarda bu durumun değişebileceğini de belirtti.

Merkez bankalarının yöneticileri kripto para fikrine açık

Martin Etheridge açıklamalarına şunları ekledi:

Bence şu ana kadar ki gelişmeler, fiat para birimlerinin lehine. Bu durumun değişmesi için, kamu algısının ya da mevcut piyasa sisteminin köklü bir değişim geçirmesi gerekiyor.

İngiltere Merkez Bankası’nın yöneticisi olan Mark Carney yaptığı konuşmada merkez bankası tarafından çıkarılacak kripto para fikrine açık olduğunu belirtti. Ancak kripto paraların benimsenmesinin yakın zamanda olmayacağını ve kripto paraların şu anda bir para birimi sayılmadığını da sözlerine ekledi.

Litvanya Merkez Bankası Başkanı: “Asıl mesele güven.”

Litvanya Merkez Bankası’ndan Dr. Marius Jurgilis, merkez bankası tarafından çıkarılacak bir kripto paranın, fiat para birimi ile kıyaslanamayacak kadar ayrı olduğunu söyledi. Dr. Marius Jurgilis, merkez bankasının asıl sorumluluğunun “güven meselesi” olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:

Ürününüz iyi ise, kripto para birimleri hakkında endişelenmeniz gerekmiyor. Bu bir güven meselesi. Ama eğer toplum ürünlerimizi sorgulamaya başlarsa, daha doğrusu sattığımız ürünleri daha ucuz, daha uygun bir şekilde temin edebileceğini düşünürse, o zaman endişeden daha fazlası gerekli.

Dr. Marius Jurgilis, Litvanya Bankası’nın sadece seyirci olmadığını, ancak güveni sarsacak bir hamle yapmamak için son derece dikkatli davrandıklarını söyledi. Nisan ayının ortalarında, gelen haberlere göre Litvanya Merkez Bankası kripto paraları araştırmaya başladı. Ayrıca ülkede ki, ticari bankalar ve hükumet düzenleyicileri, kripto para yatırımcıları ile bir araya gelerek kripto paraları tartıştı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin