Ripple bu belgeleri halkın gözünden uzak tutmak istiyor
Ripple bu belgeleri halkın gözünden uzak tutmak istiyor

Ripple, e-spor sektörüne girdi! Profesyonel oyuncuların kripto parası…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın bağlı şirketlerinden Japonya merkezli SBI Holdings, iki yan kuruluşu SBI e-Sports ve VC Trade arasında yeni bir sponsorluk anlaşmasıyla XRP’yi Japon e-spor oyun endüstrisinin ön saflarına itti.

Profesyonel e-sporcular XRP üzerinden ödeme alacak

Yeni anlaşma, profesyonel e-spor oyuncularının XRP üzerinden ödeme almasını sağlayacak. Japonya’daki e-spor pazarı gelirinin 2019’da 6 milyar Japon yeninin (56,7 milyon dolar) üzerinde olduğu ifade edilirken Statista’nın verilerine göre 2023 yılına kadar 15 milyar yenin (142 milyon dolar) üzerine çıkması bekleniyor.

Green Man Gaming tarafından hazırlanan 2019 raporuna göre, küresel olarak e-spor endüstrisinin 2020’de platformlardan 645 milyon dolara kadar çekmesi bekleniyor. Rapor ayrıca, endüstrinin küresel yıllık gelirinin 1 milyar doları aştığını ve 2022 yılına kadar ikiye katlanarak 2,3 milyar dolara çıkacağı tahmin edildiğini belirtti.

SBI Holdings, profesyonel e-spor takımlarını sahaya taşımak, e-spor danışmanlığı gibi hizmetler sağlamak ve e-spor medyasını yönetmek için SBI e-spor’un kurulmasıyla Haziran ayında e-spor sektörüne girdi.

Ripple iki sene önce Japonya’da zirvedeydi

2018’de XRP, Bitcoin’deki %34,57’ye kıyasla %51,36 hakimiyetiyle Japon kripto pazarındaki en popüler kripto para birimiydi. Yatırımcılar o zamanlar büyük getiriler kazanma potansiyeli için altcoin’i tercih ettiler ancak yıllar geçtikçe, beklentilerinin çoğunu karşılayamaması talebi düşürdü.

Japonya’daki FCA lisanslı BitBank’tan bir piyasa analisti Yuya Hasegawa tarafından Haziran 2020’de yapılan bir anket, XRP sahiplerinin sayısının düşmeye devam ettiğini belirtti. Anket, Bitcoin’in şu anda %51,74 ile önde olduğunu, XRP’nin %27,54’e düştüğünü ve ardından Ethereum’un %9,48’lik paya sahip olduğunu belirtti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin