Ripple
Ripple

Ripple destekli Money Tap PayPay ile Ortak Oluyor: XRPL tabanlı ödemeler, milyonlarca yeni kullanıcıya sunulacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple destekli Japon ödeme uygulaması Money Tap, XRPL ile değiştirilen CAFIS sistemi ile Japonya’da 10 milyon kullanıcıya ve 1 milyon satıcıya ödemeler sunan PayPay ile birlikte çalışacak.

30 Ekim’de, Japonya’daki SBI Grubu’nun resmi bir notu, SBI ve Ripple tarafından kurulan ve XRPL’de çalışan Money Tap ödeme uygulamasının PayPay sistemiyle bir ortaklık kurmakta olduğunu açıkladı.

Yeni girişim CAFIS altyapısı yerine XRPL kullanacak

Milyonlarca Japon müşterisi ve tüccarı XRPL kullanacak. PayPay, Japonya’da on milyon kişiden oluşan bir kullanıcı tabanının yanı sıra yaklaşık 1 milyon tüccar ve yerel mağaza tarafından kullanılıyor.

Money Tap, CAFIS veya SWIFT’den çok daha hızlı ve daha ucuz olan Ripple’ın xCurrent sistemini kullanıyor. Şimdi, PayPay de bu sistem üzerinde çalışacak.

QR koduyla ödeme yapma özelliği sayesinde PayPay, müşterilerinin Japonya’daki hem çevrimiçi hem de çevrimdışı mağazalarda alışveriş yapmalarına olanak tanıyor. Bu hizmet, en büyük olan Hintli ödeme şirketi Paytm’nin Japon pazarına SoftBank ve Yahoo Japonya’daki yatırımlarla PayPay’i kurmasıyla başladı.

Şu anda, Hindistan’da kripto para kullanımı (borsalarda alım satım dâhil) yasaklı durumda. Bununla birlikte, yasağın gelecekte kaldırılması durumunda, Paytm XRPL ile Hindistan pazarına da açılabilir.

XRP ve Ripple Japonya’da popüler hale geliyor

Ripple’in pazar değerine göre üçüncü en büyük XRP para birimi, popüler Japon sohbet uygulaması LINE ve yeni BITMAX borsasının 81 milyondan fazla kullanıcısı tarafından kullanılabilir durumda.

Herhangi bir LINE kullanıcısı BITMAX işlem servisine LINE Cüzdan sekmesinden erişebiliyor. Geliştirme ekibi BITMAX’ı azami derecede kullanıcı dostu olarak planladı, böylece kripto para veya kripto ticareti ile ilgili deneyim sahibi olmayanların bile ticaret yapabilmesi çok kolay hale geldi. XRP dışında, BITMAX, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) kripto paralarını da destekliyor.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin