Ripple yine davalık oldu: Kayıt dışı satış yapmakla suçlanıyor
Ripple yine davalık oldu: Kayıt dışı satış yapmakla suçlanıyor

Ripple davası reddedilirse XRP fiyatı yükselir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP yatırımcıları ve Ripple arasındaki yasal mücadelede son olarak şirketin, toplu açılan davanın tamamen reddedilmesi için yeni bir harekete geçtiğin gördük. Ripple davası sürecinde şirket, çeşitli konularda savunma yaparken bunlardan hiç birinin XRP ile ilgili olmaması dikkat çekiciydi.

Dava, Temmuz 2018’de, Ripple’in kayıt dışı olarak menkul kıymet sattığını iddia eden bazı XRP yatırımcıları tarafından açılmıştı. Bu yılın başlarında mahkemenin davayı aleyhine reddettiği zaman Ripple, küçük bir zafer kazanmıştı. Daha sonra davacıların avukatları Taylor-Copeland, Kaliforniya’daki başka bir vaka için yeni bir başvuruda bulundu. Zira eyaletler arası yasaların farklı işlemesi yatırımcılara avantaj sağladı.

XRP ve Ripple etrafındaki tartışmalara rağmen, kripto paranın fiyatı son birkaç hafta içinde oldukça iyi bir şekilde toparlandı. Şu an XRP, 0,29 dolardan el değiştiriyor. Eğer mahkeme Ripple lehine karar verirse, XRP’nin fiyatı daha da artabilir yönünde bir görüş hâkim. Aksine, eğer mahkeme davacıları haklı bulur ve XRP’yi bir menkul kıymet olarak nitelendirirse bu durum, XRP’nin fiyatı için büyük bir darbe olabilir.

Ripple davası süreci beklenenden daha uzun sürebilir

Davayı yakından takip eden avukat Jake Chervinsky’e göre Ripple, XRP’yi menkul kıymet olarak değerlendirilmesini önlemek için davayı mümkün olduğu kadar geciktirmek istiyor. Ve bunu mükemmel bir şekilde tasarladıklarını belirtiyor. Ayrıca Chervinsky, davanın bir karara varmadan önce birkaç yıl daha devam edeceğini düşünüyor.

Davacılar, 4 Kasım’a kadar iddianamelerini verecek ve Ripple 4 Aralık’a kadar bu iddianameye savunmasını sunacak. Ardından mahkeme, 15 Ocak 2020’de tarafları sözlü olarak dinleyecek.

Diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, SEC başkanı Jay Clayton ve diğer düzenleyicilerle Salı günü kripto para yasalarını görüşmek üzere bir araya gelecek. Yetkililer, kripto paraların nasıl düzenleneceği konusunda net bir çerçeve elde etmeye çalışacaklar. Bu toplantıdan çıkan sonucun, kripto pazarı üzerinde doğrudan bir etkisi olabilir.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin