Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi
Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi

CME’den kritik hamle: Bitcoin (BTC) opsiyonları geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago Ticaret Borsası (CME)’nın 2020 yılının ilk çeyreğinde en kısa sürede vadeli işlem sözleşmelerinde Bitcoin (BTC) opsiyonlarını başlatması bekleniyor.

CME Bitcoin (BTC) opsiyonlarını sunacak

CME, Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri teklif etmeye başladığında Aralık 2017’de kripto para piyasasına girdi. Her ne kadar bunlar fiziksel bazda gelecek olmasa da birçok yatırımcının kripto pazarına erişmesine izin verdi. Şimdi, önde gelen türev piyasası, yatırımcıların Bitcoin’e maruz kalmasını sağlayacak diğer yatırım araçlarına yönelik artan bir talep olduğunu düşünüyor. CME Group’taki küresel hisse senedi endeksi başkanı Tim McCourt şunları söyledi:

Bitcoin vadeli işlem piyasalarımızdaki artan müşteri talebine ve güçlü büyümeye dayanarak, opsiyonların piyasaya sürülmesinin müşterilerimize Bitcoin fiyat risklerini takas etmek ve korumak için ek esneklik sağlayacağına inanıyoruz.

Chicago Opsiyon Borsası (CBOE) da Bitcoin vadeli kontratları sunmaya başladı. Aralık 2017’de piyasaya sunulduğundan beri, piyasa kullanıcıları CME Bitcoin vadeli işlemlerini alım satım ihtiyaçları için benimsedi. Şirketin yayınladığı rapora göre, 20 adet başarılı vadeli işlem sözleşmesi ve ürün ticareti yapan 3.300’den fazla bireysel hesap bulunuyor.

Yatırımcılar Bitcoin EFT’sini bekliyor

Yılın başından bu yana, her gün ortalama 7.000 CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi işlem görüyor. Bu, toplam Bitcoin arzının %0,16’sına yakınını temsil eder.  Kripto para birimi topluluğu ayrıca bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasını bekliyor. Bu, daha büyük yatırımcıların Bitcoin’e ve tüm kripto endüstrisine erişmelerini sağlayacak.

Bununla birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir Bitcoin ETF’yi onaylamak konusunda isteksiz. ABD’nin düzenleyici kuruluşu, kripto para birimi piyasasının düzenlenmediğini ve manipüle edildiğini düşünüyor. Bu ana konulardan biri, hacimlerini arttırmak için yıkama işlemlerini gerçekleştiren borsalar ile ilgilidir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin