2018 yılında Ripple (XRP) satın almak için top 6 borsa
Ripple CTO’su: “Bitcoin ve Ethereum’daki risk, XRP'ye kıyasla çok büyük.” 

Ripple CTO’su: “Ripple, Bitcoin ve Ethereum’dan daha merkezsiz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple CTO’su David Schwartz, XRP Ledger’ın Bitcoin ve Ethereum’dan daha merkezsiz olduğunu düşünüyor.

David Schwartz: “Bitcoin ve Ethereum sistemi Proof-of-work’tur.”

Ripple’ın web sitesinde yer alan bir blog yazısında, Schwartz Blockchain’in ademi merkeziyetçilik fikrini “çılgınca nüanslı, yanlış anlaşılmış ve açık bir şekilde evrim geçiren” olarak tartışıyor.

Schwartz, Bitcoin ve Ethereum sistemini kontrol edebilen birkaç madenciden dolayı potansiyel olarak merkezileştirilebilen Proof-of-work algoritmaları  olarak ifade ediyor. Schwartz konuyu anlatırken, dört madencilik grubu tarafından BTC ağının %58’inin ve üç madenci tarafından Ethereum ağının günlük kapasitesinin %57’sinin kontrol edilmesini örnek veriyor.

Ripple CTO’su: “Bitcoin ve Ethereum’daki risk, XRP’ye kıyasla çok büyük.”

Ripple CTO ayrıca, Bitcoin Blockchain’deki madenciliğin %80’inin, kripto paraları yasaklayan bir ülke olan Çin’den geldiğini ortaya koyuyor. Bu nedenle Schwartz‘a göre risk, XRP’ye kıyasla çok büyük.

Schwartz, bu durumun her iki kripto parayı zarara uğratacak potansiyel %51’lik bir saldırıya yol açabilecek büyük bir kusur olduğuna inanıyor. Schwartz’a göre, XRP Ledger “içsel olarak dağıtılmış, demokratik, uzlaşmaz bir mekanizma” olarak tanımlanan ve hiçbir grubun kontrol edemeyeceği bir mutabakat protokolü kullanıyor. Schwartz’ın geçerli bir argümanı olsa da, çoğu kişi merkezileşmiş herhangi bir proje varsa, bunun XRP olacağını kabul eder.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin