2018 yılında Ripple (XRP) satın almak için top 6 borsa
Ripple CTO’su: “Bitcoin ve Ethereum’daki risk, XRP'ye kıyasla çok büyük.” 

Ripple Coinbase ve Gemini borsalarında listelenebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital para dünyası ve bankacılık sektörü arasında temel bir bağlantı var. Ripple (XRP) ise bu iki sektör arasındaki işlemleri kolaylaştırmak için çeşitli çözümler sunuyor. Ripple Coinbase ve Gemini borsalarında listelenmek için durmaksızın çalışıyor.

Coinbase Ripple’ı neden platformuna eklemiyor?

Geçtiğimiz yıl anonim kaynaklar, Ripple’ın XRP’yi listelemesi karşılığında Coinbase’ye 100 milyon dolar ödemeyi teklif ettiğini belirtti. Bu ciddi bir rakam. Ancak Coinbase buna rağmen Ripple’ı platformuna eklemedi. Coinbase geçtiğimiz günlerde Ripple’ı listelememesinin nedeni olarak güvenlik kaygılarını ve son dönemdeki menkul kıymet tartışmalarını öne sürdü.

Şu anda Gemini Borsası’nda iki ana kripto para birimi olan Ethereum ve Bitcoin ile işlem yapılırken, Coinbase platformunda Bitcoin Cash, Litecoin ve Ethereum gibi cazip seçeneklerin yanında pek çok kripto parada yer alıyor. Mark Zuckerberg ile Facebook üzerinden anlaşmazlıklarıyla ünlü olan ve Gemini’nin kurucularından olan Winklevoss Kardeşler, yakın bir gelecekte Bitcoin Cash ve Litecoin’i borsaya ekleme planları olduğunu söyledi. ABD hükumeti tarafından sanal paraların listelenmesi konusunda lisanssız borsalara getirilen kurallar nedeniyle, Coinbase ve Gemini büyük olasılıkla Ripple’ı listelemeyi erteleyecek.

Ripple Coinbase ve Gemini borsalarında listelenebilir!

Ancak son haberlere göre, Coinbase Asya’da genişleme politikası kapsamında Japonya’ya taşınacak. Yüksek miktarda yatırımcı ve kripto para takipçisi nedeniyle Japonya, dijital para birimleri ve Blockchain teknolojilerinde öncü olan ülkelerden biri. Ripple’ın bu hamle nedeniyle Coinbase’de listelenme ihtimali var. Japon hükumeti kripto para borsalarını, ABD’nin aksine tatmin edebilmek için ihtiyaç duyulan uygun şartlarla çalışmasına izin veriyor. Asya ülkesinde, kripto para borsalarının lisanslı olması gerekiyor. Böylece yatırımcının ve dijital para biriminin çıkarlarını korumak için tasarlanan kripto düzenlemelerine uymaları sağlanıyor. Bu, Japon düzenlemelerinin sektörü kısıtlamak için ortaya konulmadığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte Coinbase, Japonya’ya taşınmadan önce kripto para birimi ile ilgili düzenlemelere bağlılığını göstermek için geçerli bir lisans almak zorunda kalacak. Japonya’da, XRP çok iyi bilinen ve beğenilen bir kripto para. Bunun nedeni Ripple’ın, piyasadaki üçüncü en büyük kripto para birimi olması. Buna ek olarak Ripple, Japonya’da en çok kullanılan kripto para. Bu durum ise Coinbase’yi ülkeye taşındıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Ripple’ı listelemek zorunda bırakabilir.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin