ripple
Ripple CEO’sundan XRP'nin merkezileşme eleştirilerine yanıt geldi

Ripple CEO’sundan XRP’nin merkezileşme eleştirilerine yanıt geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP hakkında şeffaflığı teşvik etmek ve devam etmekte olan “FUD” u ortadan kaldırmak için, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde Ripple’ın SVP’si Monica Long’la birlikte “bana bir şey sor” (AMA) etkinliğine katıldı.

Konuşmanın büyük bir bölümü, kripto topluluğundaki birçok kişi için bir tartışma noktası olan XRP’nin merkezsizlik yönüne odaklandı. Tartışmada Garlinghouse, Ripple’ın yalnızca tüm kamu onaylayıcılarının sadece yüzde 4’ünü oluşturan yedi ağ doğrulayıcısı çalıştırdığını vurguladı.

Garlinghouse BTC ve ETH için dominant konumdaki büyük maden havuzlarına dikkat çekiyor

Buna karşılık, Garlinghouse’un üzerinde durduğu konu, hem Bitcoin (BTC) hem de Ethereum (ETH) ağlarının, küresel hash oranının büyük çoğunluğuna sahip olan birkaç büyük maden havuzu tarafından kontrol edilmesiydi.

Garlinghouse, “Neredeyse tüm ölçümlere göre, XRP defteri, madencilik gücünün yüzde 50’sinden fazlasını kontrol eden çok az sayıda madencinin bulunduğu Bitcoin defteri veya Ethereum defterinden daha merkezi değil” görüşünde bulundu.

Ripple CTO’su Schwartz da XRP’nin merkezileştiği eleştirilerini şiddetle reddediyor

Bu görüş, Ripple’in CTO’su David Schwartz‘ın, XRP’nin aşırı derecede merkezileştirdiği süregelen eleştiriyi reddetmeye çalıştığı “XRP Defterinin İçsel Olarak Merkezi Olmayan Doğası” başlıklı kısa bir blog yazısında ayrıntılı olarak açıklananlarla eşleşiyor.

Schwartz, XRP’nin defterinin, konsensüs protokolü, onaylayıcıların herhangi bir teşvik olmadan işlemleri kaydetmesini ve doğrulamasını gerektirdiğini ayrıca her değerlendiricinin ağırlığını bir oyla sınırlandırmasını gerektirdiğinden, risk altında olmadığını belirtiyor.

Eleştirilere rağmen, XRP son birkaç aydır önemli bir pazar payı kazandı. Ve şu anda 14,9 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 2. en büyük kripto para birimi olarak yer alıyor.

sludgefeed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin