ripple xrapid XRP
Binance CEO’sunun Ripple görüşleri XRP topluluğunu heyecanlandırdı

Ripple: Bir banka artık resmi olarak sınır ötesi ödemelerde XRP kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Euro Exim Bank, Ripple ‘nin kripto para hizmeti xRapid’i kullanan ilk banka olacak. Londra merkezli banka, likidite sağlamak ve sınır ötesi ödemeleri yapmak için XRP’yi aktif olarak kullanacak.

Ripple için büyük bir gelişme olan bu kullanım durumunun farklı bir özelliği bulunuyor. Öyle ki Ripple’nin finans dünyasındaki müşterilerinin çoğu para transfer hizmeti veren kuruluşlar. Ve hiçbirinin bankacılık lisansı yok. Bu yüzden resmi ve aktif olarak bir bankanın xRapid’i kullanmaya başlaması sektör için iyi bir kullanım örneği olacak.

Euro Exim Bank, böylece yönünü xRapid’e çeviren ilk resmi banka olma unvanına sahip olacak.

XRapid nedir?

xRapid, Ripple’ın sınır ötesi ödemeleri hızlandırmak için XRP’yi köprü para olarak kullanan şirketin amiral gemisi hizmeti olarak biliniyor. Şimdiye kadar yapılan testler, işlemlerde yüzde 70 tasarruf ve neredeyse anlık gönderim yapıldığını gösteriyor.

xRapid, günler süren ve yüksek ücret gerektiren modası geçmiş döviz sistemine bir çözüm olarak ortaya çıkan bir hizmet.

Ripple şu anda 200’den fazla bankacılık ortağına sahipken, sadece bir kaçı aktif olarak xRapid kullanıyor. Aktif kullanan şirketler arasında Mercury FX, Cuallix, Catalyst Corporate Credit Union ve Viamericas bulunuyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse :  “Düzinelerce banka 2019 sonuna kadar xRapid’i aktif olarak kullanabilir”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse daha önce “düzinelerce bankanın” 2019 sonuna kadar xRapid kullanacağını iddia etmişti. Ancak XRP sahipleri, kripto para hizmetine geçen tam lisanslı bankaların olmayışı yüzünden hayal kırıklığına uğradı.

Euro Exim açıklamasının yanı sıra Garlinghouse ayrıca dört ek şirketin xRapid’e gireceğini açıkladı. Bunlar,  JNFX, SendFriend, Transpaygo ve FTCS.

Daha fazla müşterinin yönünü Ripple’ye çevridiğini ve XRP’den yararlandığını görmeye başlıyoruz.

Duyuru sırasında Garlinghouse, Ripple’ın ilerleyişini şu sözlerle dile getirdi:

2018’de, yaklaşık 100 finans kurumu RippleNet’e katıldı ve şimdi haftada iki, bazen üç yeni müşteri ile anlaşıyoruz. Ayrıca, geçen yıl canlı ödeme gönderen müşterilerde yüzde 350’lik bir artış gördük ve daha fazla müşterinin bize yönelmesi ile oluşan talep üzerine likidite için XRP’den yararlandığını görmeye başlıyoruz. Günün sonunda hedefimiz, müşterilerimizin dünyanın neresinde olursa olsun müşterileri için mükemmel, verimli sınır ötesi ödeme deneyimleri sunabilmelerini sağlamak.

Euro Exim Bank direktörü Kaushik Punjan:

xCurrent ve xRapid’i rekor sürede tasarladık, test ettik ve uyguluyoruz. Artık müşterilerimize getireceği faydaları bekliyoruz.

blockexplorer

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin