Ripple (XRP) neden artışa geçti? Kazanımlarını koruyabilecek mi?
24 Aralık Ripple analizi: XRP fiyatı nereye gidiyor?

Ripple analizi: XRP fiyatı nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyatı, 17-18 Eylül arasında gördüğü yaklaşık %26’lık artıştan sonra 6 gün içinde %33 çökmüştü. Kripto parayı iki yıl önceki değerlere getiren hareketler, kripto para topluluğunun da dikkatini çekti. Takip eden bir buçuk ayda 0,22 dolardan 0,31 dolara ilerleyen etkileyici artışa rağmen, kasım ayı XRP’ye karşı pek de nazik olmadı.

XRP, 7 Kasım’dan bu yana geçen 40 gün boyunca yaklaşık %44’lük düşüşün ardından 2 yılın en düşük seviyesi olan 0,18 dolar seviyesine geldi ve haberin yazıldığı esnada 0,19 dolardan işlem görüyor.

XRP 1 günlük grafik

Uzun vadede, XRP düşüş yönlü görünüyor. 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalar ağustos ortasındaki death cross sonrasında mevcut fiyatın çok üzerine yaklaşıyor. MACD ayrıca uzun vadede kripto para için daha fazla düşüş beklentisi gösterdi. Bununla birlikte, daha kısa bir zaman diliminde, XRP çok daha boğa görünüyor.

CoinMetrics verileri, XRP’nin BTC ile korelasyonunun yaklaşık 0,72’ye ulaştığını ve ekim ayı sonlarındaki 0,46’dan beri düzenli olarak arttığını gösterdi. Bitcoin’in son zamanlarda yükselen bir üçgen paterninden aşağı yönlü düşüşü, fiyatın daha da düşmesi durumunda XRP’nin taklit edebileceği kısa vadeli bir pump’ı izledi.

XRP 1 saatlik grafik

1 saatlik grafik XRP’yi yaklaşık bir hafta önce yükselen üçgen oluşumunda gösterdi ve yazı sırasında %38,2 Fibonacci retraksiyon çizgisini test etti. Yükselen üçgen modellerinin önemli bir tamamlayıcısı olan azalan hacim eğilimi, hacimlerin son saatlerde tekrar artmaya başladığı için önümüzdeki günlerde muhtemelen yukarı doğru bir hareket geleceğini gösterdi.

Fiyat hareketi aynı zamanda tartışmalı bir “tersine çevrilmiş Bart kalıbını” takip ediyor gibi görünüyor. Ki bu kalıpta sadece yükseliş patlaması paterni tamamlayacak. Eğer desen aslında ters çevrilmiş Bart’ı takip ediyorsa, POC hattına (0,22 dolar) kadar bir hareket, yıl sonundan önce imkansız görünmüyor.

Ayrıca, BTC fiyat eylemiyle ılımlı pozitif korelasyon, XRP modelin altına düşse bile, kısa süre sonra tahmin edilen yol boyunca devam edebileceği anlamına gelebilir.

Sonuç

XRP önümüzdeki birkaç gün içinde muhtemelen Hedef 1’e yükselecek ve yıl kapanmadan önce 0,206 dolara (Hedef 2a) çıkma olasılığı yüksek.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin