Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin, Wall Street'e rakip olmaya hazırlanıyor.

Çin, 131 bankayı birleştirerek Wall Street’e rakip olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin, ekonomik büyümesini sürdürmek ve devlere rakip olmak için büyük adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak Blockchain teknolojisine yakın bir görüntü çizerek önemli adımlar atan ülkenin bu sektöre liderlik edebileceği biliniyor. Son olarak Çin’in Wall Street’e rakip olmaya hazırlandığı iddia edildi.

Çin politik olarak olduğu kadar ticari açıdan da dikkate alınması gereken bir güç. Ülkenin, hem yerel hem de uluslararası manada, Industrial & Ticari Bank of China Ltd (ICMC) dahil olmak üzere birkaç ağırlığı var. Bununla birlikte, mali yetkililer ve genel olarak milletvekilleri tarafından Çin yatırım bankalarına yeniden odaklanılıyor gibi görünüyor.

“Çin bazı alanlarda hâlâ büyük bir oyuncu değil.”

Şu anda, Çin’deki yatırım endüstrisi kendi başına tatmin edici olsa da dünyanın geri kalanıyla hiç uyuşmuyor. Şanghay’da bulunan yatırım şirketi Essence Securities’in analisti Jiang Zhongyu, Çin’in bazı alanlarda hâlâ büyük bir oyuncu olmadığını ifade etti.

Yerli bankalar, sigortacılar ya da küresel akranlarıyla karşılaştırıldığında, Çinli brokerler finansal piyasada anlamlı bir rol oynayamayacak kadar küçük. Ülkenin sermaye piyasası gelişimi ağır bir broker gerektiriyor.

Bunun üstesinden gelmek için Çin, finans sektöründen yaklaşık 131 firmayı birleştirerek uluslararası tanınırlık kazandırmayı planlıyor. Daha fazla kontrole sahip olacak olsalar da bu firmaların Goldman Sachs veya büyük yatırım şirketleri gibi yatırım hizmetlerini tam olarak yerine getiremedikleri için hâlâ uzun bir yolu var.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) kısa bir süre önce “uçak gemisi büyüklüğünde” yatırım bankaları kurma niyetini dile getirmişti. Banka, sektörün ağırlığını artıracak ve daha fazla hizmet oluşturulmasına olanak tanıyan birleşme gibi fikirlerin verimli olacağını söylüyor.

Ülke uluslararası sahneye açılıyor

Önümüzdeki yıldan itibaren, Çin finans piyasaları uluslararası sahneye biraz daha açık olacak. Çin Wall Street’e rakip olmaya çalıştıkça Çinli olmayan büyük firmaların Çin pazarında genişlemek için ağır hisse almalarına izin verecek.

2020’nin sonunda başlayacak olmasına rağmen, JPMorgan Chase & Co., UBS Group AG ve Nomura Holdings Inc. gibi büyük finans kurumları Çin pazarında geniş alanlar sağladı. Hem Morgan Stanley hem de Goldman Sachs şu anda kuyrukta.

Çin’deki aracı firmaların müşteri sıkıntısı olmasa da uzun yıllardır sermayesi büyük işlerde tam olarak yer almadılar. Bunun basit çözümü, Çin yatırım pazarını küresel hakimiyet hedefine götürecek kadar ağır bir finansman olabilir.

coinspeaker


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin