uae borsası ve ripple
Ripple Ortadoğu'dan Asya'ya para transferleri için bir ortaklık daha kuruyor

Ripple Ortadoğu’dan Asya’ya para transferleri için bir ortaklık daha kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

UAE Borsası’nın CEO’su, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli UAE Borsası ve ABD girişimi Ripple, 2019’un ilk çeyreğinde Blockchain yoluyla Asya’ya sınır ötesi para transferi başlatma planları olduğunu bildirdi.

Asya, geçtiğimiz yıl dünya çapında gönderilen yaklaşık 613 milyar dolarlık para transferi işlemlerinin en büyük alıcılarından biri konumunda bulunuyor. Bu transferlerin geniş bir çoğunluğu Orta Doğu’da çalışan yabancı işçilerden oluşturuyor. Ve UAE borsası, ödemelerin bir parçasına sahip olan yabancı döviz şirketi Finablr, bu bölgede önemli oyunculardan biri.

Ripple ortaklığı ile Blockchain kullanılarak yapılacak para transferleri 2019’un ilk çeyreğinde başlayacak

Fonların çoğu şu anda döviz şubeleri aracılığıyla gönderiliyor. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde Birleşik Arap Emirlikleri Borsası ve San Francisco merkezli Ripple ortaklığı ile Blockchain teknolojisi kullanılarak gönderimlerin web sitesi ve uygulamalar aracılığıyla yapılması planlanıyor.

Finablr CEO’su Promoth Manghat’in Blockchain hakkında görüşleri şu şekildeydi:

Blockchain, endüstri için muazzam bir gelecek vaat ediyor. Ancak ana akımda tam kapasite kullanıma geçilmeden önce yapılması gerekenler var. 2019 yılının ilk çeyreği itibarıyla Ripple ortaklığı ile bir ya da iki Asya bankası ile birlikte çalışma yürütmek istiyoruz.

Şubat ayında, UAE Borsası ve Ripple, sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirmek için bir ortaklık duyurmuştu. Ve UAE merkezli şirket, Orta Doğu’nun en büyük ödeme firması olarak ödeme işlemlerinde Ripple aracılığıyla Blockchain teknolojisini kullanmak istiyor.

100’den fazla üye bankası ve finansal kurumları içeren RippleNet, sınır ötesi transfer işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Orta Doğu bankaları olan Ras Al Khaimah Ulusal Bankası  (RAKBANK) ve Kuveyt Finans Merkezi, Standart Chartered gibi global bankaların yanı sıra RippleNet’e de katıldılar.

UAE Borsası, 2016 yılında küresel pazar payını inşa etmek için 250 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında bir satın alma işlemi yapmak için bir hedef belirledi.

UAE Borsası’nın CEO’su Manghat, geçtiğimiz yıl Reuters’e verdiği demeçte, 2018 yılında küresel havale sektöründeki payını yüzde 20’den fazla artırmayı hedeflediğini dile getirmişti.

investing

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin