Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?
Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?

Resmileşti: Venezuela’da kripto para madenciliği artık yasal

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal bakımdan oldukça zorlu günlerden geçen Venezuela hükûmeti, kripto para madenciliğini yasal bir faaliyet olarak kabul etti ve madenciler için bir topluluk kurdu. İlgilenen kişiler artık bir madencilik çiftliği kurmayı veya bir lisansla faaliyet göstermeleri koşuluyla mevcut madencilik işlerini kesintisiz olarak büyütebilecek.

Venezuela kripto para madenciliğini resmen legal hale getirdi

Ülke hükûmeti geçtiğimiz günlerde Ulusal Kripto Varlıkları ve İlgili Faaliyetler Müfettişi (SUNACRIP) tarafından kabul edilen yeni bir kararname ile gündeme gelmişti. Bu hafta yürürlüğe giren yeni düzenleme, ülkenin herhangi bir yerinde madencilik ekipmanlarının ithalatı, kullanımı, ticarileştirilmesi veya oluşturulması dahil olmak üzere tüm kripto madenciliği ile ilgili faaliyetleri kapsıyor. Kanun şimdiden Cumhuriyet Resmi Gazetesi’nde yayımlandı.

SUNACRIP Başkanı Joselit Ramirez tarafından imzalanan kararnameye göre kripto madenciliğiyle ilgilenen bireyler ve şirketler, lisans sürecini kolaylaştırmak için kurulan yeni bir kurum olan Comprehensive Registry of Miners’tan (RIM) bir lisans almak zorunda. İlgilenen madenciler, yapmak istedikleri madencilik faaliyetini tam olarak açıklamak durumunda. Madencilik makinelerinin ithalatı, pazarlama veya madencilik ekipmanlarının kullanımının da bu açıklamaya dahil edilmesi gerekiyor.

Madencilerin kayıt olması ve lisans alması şart koşuldu

ASIC gibi kripto madencilik ekipmanı geliştirmek veya ülkede madencilik tesisleri kurmak isteyenler için özel bir tür lisans almaları gerekiyor. Yasal olarak tanınan madenciler, faaliyetlerinin kaydını on yıl boyunca tutmak zorunda kalacaklar.

Kripto madencilik lisansının yanı sıra SUNACRIP, ülkedeki Bitcoin madencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir Ulusal Dijital Madencilik Havuzu kurulduğunu açıkladı. Bitcoin madenciliği için ASIC makinelerini kullanan madenciler, söz konusu havuza bağlanmakla yükümlü.

Havuzun merkezileşmesi eleştiri oklarının hedefi oldu

Hükûmetin iş yükünü madencilere eşit olarak dağıtacağı göz önüne alındığında Bitcoin havuzunun son derece merkezi bir yapıya bürüneceği aşikar. Bu sistemin merkezileştirilmesi ise Bitcoin madencilerini şüphesi bazı olumsuzluklara maruz bırakıyor. Örneğin ödeme gecikmeleri de dahil olmak üzere fonların veya ödülleri bir noktada dondurulabilmesi söz konusu.

Madenciler havuza bağlanamazlarsa tedbir ve yaptırımlara maruz kalacaklar.

Bu arada bir Bitcoin boğası, kripto para piyasasını 100 kat büyütebileceğini iddia ettiği ürünü açıkladı. Ayrıntılar burada.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin