ReportLinker, 2025 yılına kadar yıllık yüzde 80'lik bir büyüme bekliyor
ReportLinker, 2025 yılına kadar yıllık yüzde 80'lik bir büyüme bekliyor

ReportLinker: “Üretim pazarında Blockchain 500 milyon dolar değerinde olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji araştırma şirketi ReportLinker tarafından yayınlanan son rapora göre, ABD imalat sektöründeki Blockchain teknolojisinin 2020–2025 yılları arasında önemli ölçüde artması bekleniyor.

ReportLinker, 2025 yılına kadar yıllık yüzde 80’lik bir büyüme bekliyor

Rapor hazırlanırken, yazarlar uygulama, son kullanım ve bölgelere göre Blockchain kullanımını ayırdılar. Çalışma daha sonra üretim piyasasında Blockchain’i enerji ve elektrik, endüstriyel, otomotiv, ilaç, havacılık ve savunma, gıda ve içecek, tekstil ve giyim ve diğer sektörlere dayalı olarak kullandı.

Araştırmaya göre, üretim piyasasındaki Blockchain’in 2020 yılına kadar 30 milyon dolar olması ve 2025 yılına kadar yıllık yüzde 80’lik büyüme oranıyla 566 milyon dolara yükselmesi bekleniyor. Raporda, Blockchain iş süreçlerini basitleştirecek, şeffaflığı ve değişmezliği sağlayacak, lojistik ve tedarik zincirlerinde aracıları ortadan kaldıracak.

ICO’lar büyümeyi hızlandıracak

Yazarlar raporda, büyümeyi hızlandıran birkaç faktörden bahsediyorlar. Bunlar arasında, işletmeler için Blockchain olarak hizmetlerin (BaaS) büyümesi ve girişim sermayesi yatırımı ve ICO’larda önemli artışlar oluyor.

Ayrıca, rapor belirsiz bir düzenleyici manzara ve tek tip bir standart kümesinin yokluğunun imalat pazarındaki Blockchain büyümesini desteklediğini iddia ediyor. Amerikan imalat sektörünün koşullarına ilişkin araştırma yapan ve politika önerileri yapan MAPI Vakfı, Mart ayında, 2018 yılı Ocak ayı itibariyle imalat üretiminin Aralık 2007’ye göre yüzde 4,7 daha düşük olduğunu bildirdi.

2008 ardından yaşanan durgunluğa rağmen MAPI, ABD imalat sektörünün Nisan 2019’a kadar tüm kayıp verimini tamamen geri alacağını tahmin ediyor. Kuruluş, 2018–2021 yılları arasında ABD üretimi için ortalama yüzde 2,8’lik bir büyüme oranı öngörüyor.

Ağustos ayında, Deloitte’un 2018 Blockchain anketinin, teknolojinin farklı sektörlerdeki işletmelerin yönetici seviyesinde önemli bir çekişme kazandığını bildirdi. Araştırmaya katılanların yüzde 74’ü, Blockchain teknolojisinin kullanımının mutlak zorunluluk olduğuna inandığını ve yüzde 34’ü örgütlerinde bir tür Blockchain uygulamasını zaten geliştirdiklerini söyledi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin