Reddit, Ethereum ekosistemindeki rolünü büyütüyor
Reddit, Ethereum ekosistemindeki rolünü büyütüyor

Reddit, Ethereum ekosistemindeki rolünü büyütüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reddit, blockchain ağı için ölçeklendirme araçları geliştirmek amacıyla Ethereum ekosistemindeki rolünü büyütüyor

Sosyal medya platformu Çarşamba günü, ölçeklendirme araçlarına geliştirme kaynakları sağlamak için Ethereum Vakfı ile çalışmalarını genişlettiğini duyurdu. Reddit çalışanı u/jarins, Ethereum subreddit’te yayınlanan duyuruda, bu hareketin teknolojiye olan bağlılığını artırdığını ve uzun süredir devam eden “merkezsizlik anlayışını” vurguladığını söyledi.

Duyuru, “Ortaklığımızın bu yeni aşamasında, acil çabalar Ethereum’u Reddit ölçekli üretime getirmeye odaklanacak” dedi. “Amacımız, ölçeklendirme konusunda kaydedilen ilerlemeyi hızlandırmaya yardımcı olmak ve Ethereum’daki Community Points gibi büyük ölçekli uygulamaları başlatmak için gereken teknolojiyi geliştirmektir.”

Bu ortaklık, Reddit’in 2. katman ölçekleme araçları üzerinde çalışmasına veya projeleri prototip aşamasından üretime itmesine neden olabilir.

Bir geliştirici ekibi de dahil olmak üzere Reddit geliştirme kaynakları bu çalışmaya dahil edilecek. Nihayetinde fikir, Reddit’in Topluluk Puanları özelliği gibi sitenin milyonlarca kullanıcısını destekleyebilecek bir proje (Çarşamba günkü duyuruya göre Reddit’in günlük 50 milyondan fazla kullanıcısı var).

Duyuruda, “Blok zinciri çabalarımız Reddit’in Crypto ekibi tarafından yürütüleceği ve şirketin şu anda arka uç mühendisleri için iş fırsatları olduğunu da belirtildi.

Reddit topluluk puanları

Reddit, geçen yıl Topluluk Puanlarını tanıttı ve bunları CryptoCurrency ve FortNiteBR alt dizinlerine (kripto para birimi tartışması ve FortNite oyunu etrafında oluşturulan topluluklar) yayınladı.

Kısacası fikir, kullanıcıların “kaliteli gönderiler” yaptıkları için birbirlerini ödüllendirebilmeleri ve bu puanların rozetler veya diğer özel özellikler için kullanılabilmesidir. Bu noktalar Ethereum’un Rinkeby test ağında ERC-20 tokenları olarak saklanır, yani Reddit’in şirket içi karma sisteminin aksine şirket bu noktaları kontrol edemez.

Şirket, fikri web sitesinde yayınlamadan önce en az bir aydır deniyordu. Haziran ayında, topluluktan projenin ölçeklendirilmesine yardımcı olmasını istedi.

Şirket, bugüne kadar kaç puanın ödüllendirildiğine veya itfa edildiğine dair hacim rakamları sunmadı, ancak CryptoCurrency ve FortNiteBR alt dizinlerinin her birinin şu an itibariyle 1 milyondan fazla kullanıcısı var.

Reddit’in sistemi ek topluluklara genişletmeyi veya Rinkeby’den Ethereum ana ağına geçmeyi planladığı görülmüyor.

Duyuru, “Bu ortaklık yoluyla geliştirilen ölçeklendirme teknolojisi, açık kaynaklı olacak ve herkesin kullanımına açık olacak” şeklinde yapıldı.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin