Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?
Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, piyasa nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası geneli 27 Ocak Çarşamba günü derin bir düzeltmeye girdi. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), genel piyasa değeri 900 milyar doların altına düşerken genel piyasa duyarlılığını negatife çeviren keskin düzeltmeler görüldü.

24 saatlik görünümde Bitcoin, tekrar toparlanmasına ve şu anda 31.653 $ seviyelerinde işlem görmesine rağmen, tekrar 30.000 $ ‘ın altındaki seviyeleri test etti. Ancak, son 15 gün boyunca BTC fiyatı üzerindeki sürekli aşağı yönlü baskı, yatırımcıların önümüzdeki günlerde başka bir büyük düzeltmeye gidip gitmeyeceğimiz konusunda kafasını karıştırdı.

Ethereum (ETH) için de benzer durum söz konusudur. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 1450 doların üzerine çıkmasına rağmen, ETH ivmeyi devam ettiremedi. Aslında, BTC’deki herhangi bir fiyat düzeltmesi, ETH’de de eş zamanlı kar satışına yol açtı.

Bitcoin (BTC) zincir üzerinde temeller iyileşiyor, balinalar adresleri yükseliyor

Aslına bakılırsa, büyük endüstri oyuncuları ve balinalar son iki haftalık fiyat düzeltmesi boyunca Bitcoin’de konumlarını oluşturmaya devam ettiler. MicroStrategy ve Marathon Patent Group gibi halka açık şirketler, son düzeltme sırasında büyük pozisyonlar açtılar.

İki şirket, sözde soğuk cüzdanlarına gidecek olan ve BTC arz sıkıntısına neden olan iyi bir miktar biriktirdi. Çarşamba günü, Kanadalı yatırım devi Ninepoint Partners, Bitcoin ETF ile ilgili geçmiş düzenleyici engellere rağmen Bitcoin Trust Fonunu başlattı.

Santiment’ten alınan veriler, Haziran 2020’den beri 100.000’den fazla Bitcoin’e sahip başka bir Bitcoin “mega balinamız” olduğunu gösteriyor. Öte yandan 1000+ BTC’ye sahip Bitcoin (BTC) adresleri sayı olarak büyümeye devam ediyor.

Bu gelişen temel ilkeler ve kurumsal katılım, bireysellerin şu andan itibaren birkaç miktar biriktirmeye başlayabileceğini gösteriyor. Evet, bu ayın başındaki mega rallinin ardından Bitcoin (BTC) fiyat oynaklığının devam etmesi muhtemel ve daha fazla düşüş görebiliriz. Hepsi bir arada olmaktansa kademeli satın alma yaklaşımını benimsemek, ihtiyatlı bir yaklaşım olacaktır.

Ayrıca, 5 yıllık bir süre beklemeyi göze alan biriyseniz, buradaki herhangi bir düşüş, satın almak için iyi bir fırsat olabilir. Son on yılda, BTC, diğer varlık sınıflarını büyük bir marjla geçerek yıllık bazda % 200 bileşik getiri verdi. Eğer matematiğini yaparsan, bundan sonra ne kazanabileceğini tahmin edebilirsin. Düzenleyici eylem hakkında endişeli misiniz?

Şaşırtıcı bir şekilde, milletvekillerinin ve geleneksel kurumların yavaş yavaş BTC’ye ısınmaya başladığı ortaya çıkıyor. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, şehri bir kripto inovasyon merkezine dönüştürmek istiyor. İlginç bir şekilde, Bitcoin (BTC) teknik raporu şu anda Miami Municipal Corporation’ın resmi web sitesinde. ABD Kongresi’nden Carolina’nın 10. Bölgesinin temsilcisi Patrick McHenry, Maimi Belediye Başkanı’nı övdü.

Asya’daki durum da benzer görünüyor! Bank of Singapore geçtiğimiz günlerde, kripto varlıkların gelecekte altının kısmen yerini alma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Ethereum (ETH) DeFi ile temel dönüşüme devam ediyor

Evet, Ethereum (ETH) yeni zirveleri sürdürmekte başarısız olurken değişken oldu! Ancak, baktığımızda, yaklaşık 1100 dolar seviyelerinde güçlü bir destek oluşturuyor. 1100 $ ‘da bile, ETH fiyatı yılbaşından bugüne % 50 arttı. Tıpkı Bitcoin gibi, ETH temelleri de güçleniyor.

Borsalardaki ETH arzı 26 ayın en düşük seviyesini vurdu ve bu da arz sıkışıklığına yol açtı. Ayrıca, önümüzdeki on gün içinde CME Ether Vadeli İşlemlerinin piyasaya sürülmesiyle ilgili büyük kurumsal ilgi var.

Piyasa analistleri, Crypto DeFi pazarının büyümesine dayanarak Ethereum’da (ETH) yükseliş gösteriyor. CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, geçtiğimiz günlerde Ethereum’un bazı temel yapısal değişikliklerden geçtiğini belirtti:

Oldukça fazla ürün akışı gördük ve yeni uygulamalar, ürünler ve inşa edilmekte olan hizmetler söz konusu olduğunda bunların çoğu Ethereum ağının üzerine inşa ediliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin