Red Pulse, PHOENIX bulut tabanlı bilgi ağını duyurdu
Red Pulse, PHOENIX bulut tabanlı bilgi ağını duyurdu

Red Pulse, PHOENIX bulut tabanlı bilgi ağını duyurdu

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’nin Seul kentinde 21 Temmuz’da Red Pulse, PHXEN açık araştırma platformunu piyasaya sürdü. Bu yeni platform, eski RPX tokenlarının PHX tokenlar ile değiştirilen iyileştirilmiş güncellemelerini de içeriyor. Kullanıcılar önümüzdeki günlerde PHOENIX platformuna kayıt olabilecek ve kullanabilecek.

PHOENIX platformu

PHOENIX, araştırma tüketicilerini içerik üreticileriyle, makine öğreniminin, doğal dil işlemenin ve Blockchain teknolojisinin temel öğelerini kullanarak birleştiren, bulut tabanlı bir bilgi ağıdır. Sistem, sektör uzmanlarının müşterilere tam ve yarı otomatik eşleştirmelerini uygulamak için makine öğrenimi ve doğal dil işleme, kullanılıyor.

Red Pulse, mevzuata uyum konusunda bir vurgu yapıyor ve tüketicileri korumayı amaçlayan AB temelli düzenlemeler olan Finansal Araç Direktifinde (MiFID II)  piyasalara uygunluğu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Piyasa araştırmasıyla ilgili olduğu için, kurumların işlem maliyetlerinde ve müşterilerine yatırım yapma konusunda açık olmaları gerekiyor. Araştırma hizmetlerinin maliyeti, geleneksel olarak müşterilere gizli ücretlerle ve denetlenemeyen bir şekilde, genellikle müşteri komisyonları kullanılarak oluştuğundan MiFID II’nin uyguladığı baskısı, büyük, pahalı, geleneksel piyasa araştırma firmalarının kullanımından, uzmanların özel yatırım araştırma raporları sunduğu daha uygun maliyetli uzman ağ endüstrisine doğru bir değişim eğilimine giriyor.

Ayrıca, Red Pulse, bilgi iletiminin geleneksel olarak, müşteriler ve uzmanlar arasındaki telefon görüşmelerinin doğası gereği manuel yapıldığını belirtiyor. Bu sadece verimsiz olmakla kalmayıp, içeriden bilgi alışverişi iddialarıyla karşılaşıldığında bilgilerin nasıl elde edildiğine dair doğrulanabilir bir kayıt olmadığını da ortaya koyuyor.

PHOENIX, bir NEO cüzdan adresi tarafından belirlenen belirli bir varlığın belirli bir tarih ve saatte benzersiz bir içerik ürettiğini ve bunların ilk sahibi olduklarını gösterecek, uygun maliyetli bir bilgi alışverişi ortamı sağlayarak bu sorunları ele almayı amaçladığını bildiriyor.

Araştıran tüketiciler, istenen bir pazar veya konu hakkında araştırma yapmak için PHOENIX’i kullanabiliyor. Uygun bir uzmanla bağlantı kurulduktan sonra araştırma yazılıp talep sahibine teslim ediliyor. PHOENIX platformunda oluşturulan tüm içerikler bir zaman damgası, içerik oluşturucu cüzdan kimliği ve sahip cüzdan kimliği ile birlikte Blockchain’e kaydediliyor. Bu bilgi değişmiyor ve bir istek yapıldığında, hangi bilgilerin istendiğini ve nihayetinde teslim edildiğini kanıtlamak için kullanılabiliyor. Sonuç, bilginin yasal olarak elde edildiğini doğrulayabildikleri için, değişime katılan her iki taraf da korunuyor.

Red Pulse, platformun otomasyona dayalı sabit maliyet yapısıyla ölçeklendirilmesinin nispeten ucuz olacağına, müşterilere tasarruf sağlayarak ve katkıda bulunanların kazandığı ücretleri artıracağına inanıyor.

Yeni akıllı sözleşme işlevselliği

PHOENIX’in akıllı sözleşme geliştirmesi, platformun araştırma ve bilgi ekosisteminin beş temel unsurunu mümkün kılıyor: Yaratılış kanıtı, mülkiyet kanıtı, mevzuata uygunluk, fikri mülkiyet (IP) koruması ve hesap verebilirlik.

İlk çekirdek unsur olan yaratılış kanıtı, içerik oluşturucu ile onun yaratıcısı arasında, üreticiye tanımlayıcı bir değer atayarak bir ilişki kurmayı amaçlıyor. Bu karma, daha sonra Blockchain‘de saklanıyor ve yaratıcının cüzdan adresi yanında zaman damgası ile damgalanıyor.

İkincisi, bir içerik parçasının mülkiyeti başka bir kuruluşa devredildiğinde sahip olma kanıtı oluşturuluyor. İşlem asıl sahibi tarafından imzalanıyor ve yeni bir cüzdan adresi ile tanımlanan yeni sahibine aktarılıyor. İçeriğin sahipliği daha sonra doğrulanıyor ve Blockchain ‘de denetlenebiliyor.

Üçüncü temel işlevsellik olan düzenleyici uygunluk, Blockchain ‘de saklanan değişmez bilgi talebi ve yanıt kayıtlarını sağlamayı amaçlıyor. Red Pulse, kamuoyunda doğrulanabilir bir kayıt sistemi oluştururken, gizli bilgileri ve kamuya açık olmayan bilgileri (MNPI) içeren yerel ve uluslararası kural ve düzenlemelerin uyumluluğunu teşvik etmeyi amaçlıyor.

PHOENIX platformunda IP koruması, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği korumayı amaçlıyor. Yeni oluşturulan içerik platforma yüklendiğinde, benzersiz bir karma alıyor ve Blockchain‘de saklanan diğer karmalarla karşılaştırılıyor. Bir kullanıcı platformda yinelenen içeriği depolamayı denerse, reddediliyor.

Son olarak, platform, zincir üzerinde depolanan her içerik parçasına ayrı bir cüzdan adresini ilişkilendirerek hesap verebilirlik elde etmeyi amaçlıyor. Platformda, kullanıcı itibarı korumasını teşvik etmek için sürekli olarak güvenilirliğin kazanılacağı karşılık gelen bir kapalı zincir profil korunuyor

PHX token takas bilgileri

Toplam 1,36 milyar RPX token, 2018 Ağustos’unda PHX’e dönüştürülecek. 12 Ağustos ile 13 Ağustos tarihleri arasında henüz onaylanacak bir blokta RPX token bakiyelerinin bir anlık görüntüsü alınacak.

14 Ağustos’ta, PHX tokenleri NEO cüzdanlarına RPX ile 1:1 oranında air drop işlemi yapılacak. Kullanıcılar daha sonra cüzdanlarında hem RPX tokenlarına hem de PHX tokenlarına sahip olacaklar, ancak RPX tokenleri hiçbir değere sahip olmayacak ve borsalar artık RPX ticareti sunmayacak.

Otomatik token takas işlemleri, 11 Ağustos’ta işlem, para çekme ve para yatırma işlemlerini askıya alacak olan aşağıdaki borsalarda yapılacak:

  1. Binance
  2. Huobi
  3. Kucoin
  4. Bitbns
  5. TDAX
  6. HitBTC
  7. Switcheo, and
  8. Coinrail

PHX tokenları, 14 Ağustos’ta air drop işlemiyle borsalara girecek. Ticaret, mevduat ve para çekme işlemleri 19 Ağustos’ta başlayacak.

neonewstoday

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir