Bitcoin dünyada birinci para birimi yolunda
Bitcoin dünyada birinci para birimi yolunda

Çin’nin kripto milyonerleri, Bitcoin ile yurtdışından gayrimenkul alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ve çok sayıdaki diğer kripto para birimlerinin ilk kullanıcıları, sahip oldukları birikimleri yıllar içinde astronomik seviyeye çıkardılar. Bu durum, Çin’deki ilk BTC sahipleri için de geçerli. Ticaret dünyasında bir sığır satıcısı olan Guo Hongcai, Bitcoin’in, Çin’in Shanxi eyaleti tarafından benimsenmesinin ardından kripto kazançlarını küresel gayrimenkul sektörüne yönlendiren milyonerlerden biri. Nisan ayında Hongcai, ABD’de 500 BTC sattı ve Los Gatos’ta 100.000 metrekarelik bir malikane satın aldı. Ayrıca Hongcai, BTC satışından yaptığı alımların bir parçası olarak bir Rolls Royce’a da satın aldı.

Hongcai, Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu

ABD’de Bitcoin satmak çok normal. BTC sattıktan sonra, istediğiniz her şeyi satın alabilirsiniz.

Hongcai, Çin hükümetinin bu yılın başlarında ülkedeki kripto faaliyetlerini durdurmaya başlamasından sonra kripto para sahipleri, yurt dışından gayrimenkul alma yoluna gitti. Hatta bazılarının doğrudan kripto para kullanarak mülk satın aldıkları biliniyor.

Kripto alımlarıyla uğraşan bir emlak firması olan Propy CEO’su Natalia Karayaneva, yeni kriptolu gayrimenkul sektörü hakkında şunları söylemişti:

Daha fazla insanın kripto para birimleriyle mülk satın almaya istekli olduğunu görüyoruz, çünkü Hong Kong’da yerleşik bir banka hesabı oluşturmak ve paralarını ülkeden çıkarmak yerine, Bitcoin kullanarak paralarını ülke dışına çıkarmak daha kolay geliyor.

Daha önce Propy tarafından listede yer alan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve XRP gibi ödeme seçenekleri ile 16 Milyon Dolar’a satılıyordu.

ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin