Recep Tayyip Erdoğan: “Bizi de dahil ederlerse platformun yeni adı BRICST olur.”
Recep Tayyip Erdoğan: “Bizi de dahil ederlerse platformun yeni adı BRICST olur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Elektronik para düşüncemiz var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katıldığı Johannesburg’da kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda konuşmalardaki önemli konuları paylaşan Recep Tayyip Erdoğan, elektronik para hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan: “Bizi de dahil ederlerse platformun yeni adı BRICST olur.”

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın üyesi olduğu bir işbirliği platformu. Erdoğan, zirvede Türkiye’yi BRICS’e dahil etmeleri çağrısında bulunduğunu belirtti. Erdoğan, BRICS ülkelerinin genişlemeye olumlu yaklaştığını ve BRICS 5’lisinin aynı zamanda G-20 üyesi olduğunu belirterek açıklamalarına şunları ekliyor:

Özellikle Çin, “Ben genişlemeden yanayım” diyor. Başka ülkeleri de bu platforma katma düşünceleri olduğunu gördüm. Kapalı değiller. Bu 5 ülke ile G-20’de beraberiz. Temenni ederim ki bizi buraya alacak adımı atarlar. Biz de BRICS’te yerimizi alırız. Bizi de dahil ederlerse platformun yeni adı BRICST olur.

“En çok üzerinde durduğum konu, milli ve yerli para.”

Erdoğan, Türkiye’nin şu anda Çin ve Rusya ile çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediğini söyledi. Ayrıca Çin ile birlikte özellikle nükleer enerji alanında ortaklaşa çalışabileceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesinde ve BRICS zirvesindeki konuşmasında milli paralar ile dış ticaret üzerinde durduğunu vurguladı. Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bu seyahatimde en çok üzerinde durduğum konu, milli ve yerli para oldu. Yani, her görüştüğüm ülke lideri ile bu konuyu konuştum. Çin ve Rusya ile zaten bu konuda mutabıktık. Merkez bankalarımız, Hazine ve Maliye bu konuya daha çok yoğunlaşıyor. İnşallah bunun adımlarını atacağız.

“Rusya ile elektronik para düşüncemiz var.”

Erdoğan, Güney Afrika Devlet Başkanı ve Hindistan Başbakanı’na da milli ve yerli para konusunu açtığını belirterek açıklamalarına şunları ekliyor:

Güney Afrika Devlet Başkanı ile milli para konusunda mutabık kaldık diyebilirim. Hindistan Başbakanı da buna çok olumlu baktı. Zaten olumsuz yaklaşan yok. Hatta Rusya ile elektronik para düşüncemiz var. Aynı şeyi Hindistan da düşünüyor.

HÜRRİYET

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin