Blockchain seçim için ne vaat ediyor?
Blockchain seçim için ne vaat ediyor?

CLS, Blockchain ödeme hizmeti için final testine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CLS, bankalar için Blockchain ödeme hizmetinin son test aşamasında bulunuyor.

Hizmetin bu yazın başında başlatılacağı bildirildi ve en az yedi bankanın sisteme ilk aylarda imza atması bekleniyor.

New York merkezli küresel çoklu nakit ödeme sistemi CLS, Blockchain destekli ödeme hizmetini tanıtmak için teknoloji şirketi IBM ile birlikte çalışıyor. Sistem, küresel döviz piyasalarındaki standartlaşma seviyesini artırmak ve sürecin maliyetlerini azaltmak için bankacılık BT sistemlerine dahil edilmeye hazır.

Financial Times, şu anda FX kurumlarının işlemleri manuel olarak tamamlamak zorunda kaldığını, standartların daha yüksek maliyetlere yol açtığını ve bu durumun daha yüksek maliyetlere yol açtığı için FX piyasalarının standardizasyondan yoksun olduğunu bildiriyor.

CLS, üyelerine CLSNet servisine bağlanmak için iki seçenek sunmayı planlanlıyor. SWIFT finansal mesajlaşma sağlayıcısı aracılığıyla doğrudan veya ara bir bağlantı sağlayacak. Bir CLS sözcüsü, müşterilerin ilk aşamada SWIFT sağlayıcısına güveneceğini açıklarken, doğrudan node barındırma hizmeti sunulacağını söyledi. Bununla birlikte işlevsellik ve müşteri kabulü ile hizmet büyümeye devam edecek ve DLT (dağıtılmış defter teknolojisi) olgunlaşacaktır.

Bankalar  CLS sistemine dahil olacak mı?

Yaklaşık yedi banka yaklaşan hizmeti test etmeye hazır ve bu bankalar, projeyi orijinal olarak destekleyenlerin sadece yarısı. CLS baş stratejisi ve geliştirme görevlisi Alan Marquard, büyük banka üyelerinden bazılarının Blockchain’e doğrudan bağlanma konusunda ihtiyatlı olduklarını, çünkü teknolojinin hala menkul kıymetler borsası için yeterince test edilmediğini düşündükleri açıklamasında bulundu.

Marquard, bankacılık kurumlarının veritabanlarının yeterli gizlilik korumasına sahip olmasını sağlamak için “operasyonel bilgi ve know-how” oluşturmaları gerektiğini ve bankacılık kurumlarının “sadece bir yazılım geliştirmemesi” gerektiğini söyledi.

Başlangıçta Continuous Linked Settlement, CLS Group, Goldman Sachs, JPMorgan, Barclays ve Citigroup gibi yüksek profilli üyelere sahip olacak. Bununla birlikte mayıs ayı sonlarında şirket, önde gelen Blockchain uzmanlarıyla işbirliği yapmak için Blockchain konsorsiyumuna 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Swift

SWIFT, finansal kuruluşlara işlem bilgileri sağlama konusunda 45 yıllık bir deneyime sahip olduğunu ve geçtiğimiz günlerde bankalararası banka transferleri için Blockchain uygulamasının sınır ötesi ödemeler pazarına yönelik Hyperledger tabanlı bir projeyi ilk kez duyurduğunu bildirdi.

Haziran ayının başlarında Ripple (XRP) baş kriptografı David Schwartz, bankaların düşük ödüllendirilebilirlik ve gizlilik sorunlarını gerekçe göstererek uluslararası ödemeleri işlemek için Blockchain’i yerleştirme olasılığının düşük olduğunu iddia etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin