RBI
RBI kripto paraları yasaklamadığını söylüyor ama uyarılarda bulunuyor

RBI kripto paraları yasaklamadığını söylüyor ama uyarılarda bulunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Merkez Bankası (RBI), Hindistan’daki Bitcoin gibi kripto para birimlerini yasaklamadığını, ancak sadece bankalar gibi düzenlenmiş kuruluşları bu tür sanal araçların ticaretiyle ilişkili risklerden dolayı yasakladıklarını söyledi.

Merkez bankası bunu, Hindistan İnternet ve Mobil Birliği (IAMAI) tarafından yapılan ve 2018 yönetmeliğe bağlı kuruluşların kripto para ticaretlerini yeniden gözden geçirmesini isteyen bir dilekçeye yanıt olarak söyledi.

Üyeleri arasında kripto para borsaları bulunan IAMAI, RBI eylemine karşı Yüksek Mahkemeye yaklaşmıştı. Dernek, bu ayın başlarında yapılan bir duruşmada, kripto para birimlerinde ticaretin, bunları yasaklayan bir yasa olmadığında, meşru bir ticari faaliyet olduğunu, ancak RBI’nin bankacılık kanallarına erişimi engelleyerek etkin bir şekilde yasakladığını iddia etti. Davanın bir sonraki duruşması Salı günü yapılacak.

RBI, ülkede VC’leri (sanal para birimleri) yasaklamamıştır. RBI, düzenlediği kuruluşları VC’lerle ilgilenen veya kullanan kişilere hizmet vermemeye yöneltmiştir… RBI, düzenlediği kuruluşları diğerleriyle birlikte itibar ve finansal risk teşkil eden faaliyetlere karışmaktan koruyabilmiştir şeklinde bir açıklama yaptı.

Merkez bankası tarafından vurgulanan riskler arasında terör finansmanı ve kripto para birimleri aracılığıyla kara para aklama da sayılabilir.

RBI, ayrıca IAMAI’nın itirazına cevaben şöyle bir açıklama yaptı:

Anonim sınır ötesi fon transferini kolaylaştıran olası tüm yolların hızlı ve sıkı bir şekilde ele alınması gerekiyor. VC’lerin silah ve mühimmattan uyuşturucuya kadar yasadışı faaliyetler ve yasadışı mallar satın almak için kullanıldığı kabul edilmektedir.  

RBI’nin yanıtı, hükümetle 2018’de daha önce kripto para birimlerinin yasaklanmasına veya düzenlenmesine ilişkin tartışmalar sırasında, RBI’nın ilk coin tekliflerinin yasaklandığını ve sanal para varlık fonlarının kurulmasına ve/veya işletilmesine izin verilmediğini ortaya koydu. Merkez bankası ayrıca, Liberalize Havale Programı kapsamında yapılan sanal para birimlerine yapılan yatırımların havale edilmesini önlemek ve izlemek için Döviz Yönetimi Yasası ve düzenlemelerinin geliştirilmesini önerdi. RBI’nın Liberalleştirilmiş Havale Programı, bireylerin yurtdışına yılda 250.000 dolar göndermelerine olanak tanır.

Merkez bankası teknolojik yeniliğe karşı olmadığını ve “blok zincir teknolojisi olarak da adlandırılan dağıtılmış defter teknolojisinin geliştirilmesi ve benimsenmesini” teşvik etti.

Hukuk uzmanlarına göre, geçmişte terörü finanse etmek için kullanılan sanal para birimlerinin örnekleriyle kanıtlanmasa bile, egemenlik riski taşıyan kripto ticaretindeki duruş zayıf olabilir.

economictimes.indiatimes


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin