ray dalio yorumu
Ray Dalio ’nun 2008 benzeri ekonomik kriz uyarısı Bitcoin yatırımcılarının görüşleriyle örtüşüyor

Ray Dalio’nun 2008 benzeri ekonomik kriz uyarısı Bitcoin yatırımcılarının görüşleriyle örtüşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan Bridgewater Associates’in kurucusu ve tecrübeli ekonomist Ray Dalio, son zamanlarda mevcut küresel ekonomi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Makalenin başlığı son derece endişe vericiydi. “Dünya Çıldırdı ve Sistem Bozuldu”

Dünyada “sürdürülemez boyuta ulaşan ve kesinlikle 2008 yılında yaşananlar” gibi kritik ekonomik sorunları dile getirdi.

Dünya hükümetlerinin borçlanma senetlerini satma konusunda umutsuz çabaları var. Bu kısır para kazanma döngüsü eşik seviyelerini aşmakta. Para, Merkez Bankaları tarafından serbestçe basılıyor ve Bu durum, sürdürülebilir büyüme olmadan ekonomiye zora sokuyor.

Ray Dalio gelir dağılımı bozukluğuna dikkat çekiyor

Para enjeksiyonu borsa ve girişimci kapitalistlerin yararına gelişen bir faktör iken azalan büyüme işçi sınıfını  “yükselen servet, fırsat ve siyasi boşluklara katkıda bulunarak” etkiliyor.

Dahası, zenginler daha çok zenginleştikçe, fakirlik daha da artıyor. Bununla birlikte, emeklilik ve sağlık fonları ve çalışanlar, yeni kesintilerle karşı karşıya kalabilir. Hükümetlerin ayrıca borçlanma senetleri konusundaki taahhütlerini finanse etmek için vergi artırması da muhtemel önlemler arasında.

Halen bazı gelişmiş ülkelerdeki negatif olan faiz oranları nihayetinde artacak. Bununla birlikte, borçlular ödemelerinde temerrüde düşmeye başlayabilirler.

Döviz piyasalarındaki riskler

Para arzını serbestçe artırmak, küresel rezerv para birimleri üzerinde olumsuz etkilere neden olacak. Ray Dalio, şu anda, dolar, euro ve yen yatırımları ve iş yapmak için istikrarlı bir para birimi olarak hareket etmekte yorumunu yaparken şu görüşü ekledi:

Bu yolun en önemli riski, üç büyük dünya rezervinin hayatta kalma kabiliyetini tehdit etmesidir.

Shapeshift’in CEO’su Eric Voorhees:

Burada Bitcoin’den bile bahsetmeme gerek yok… ama bu açıkça dikkat çekici bir kaçış kapısı. Kaç insanın fiat ve devlet para sistemlerine bağlı kalmaya devam etmesi gerçekten trajik.

Gabors Gurbacs, Anthony Pompliano ve Mati Greenspan gibi birçok kripto ilgilisi, onunla aynı fikri paylaşıyor.

Enflasyonist borç döngüsü ve hükümetler ile merkez bankalarının para arzı politikası, ekonomiyi çoğunlukla “büyük bir paradigma değişimine” sürüklüyor.

Kripto meraklıları, özellikle de Bitcoin yatırımcıları, ekonominin serbest bırakılmasıyla, bu para birimlerine doğru kayma eğilimi olacağını düşünüyor.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin