Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Çin, ülkede Bitcoin madenciliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan planlarını rafa kaldırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun Bitcoin madenciliğini ülkeden ayrılacak bir sektör olarak kategorize etmeyi önermesinden altı ay sonra, ajansın şimdi bu planı ortadan kaldırdığı anlaşıldı.

Çin Devlet Konseyi’ne bağlı üst düzey bir ekonomik planlama ajansı olan Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek olan Endüstri Yeniden Yapılandırma Rehberliği için kesinleşmiş yeni bir katalog yayımladı.

2011’de yayınlananın yerine geçecek olan son versiyonda ajans, Çin’den elimine edilmesi gereken ve başlangıçta önerilen sektörler kategorisinden Bitcoin madenciliğini veya diğer sanal para madenciliği faaliyetlerini kaldırdı. Sanal para birimi veya Bitcoin madenciliği ile ilgili olumsuz açıklama son katalogda yer almıyor.

Çin’de Bitcoin madenciliği ortadan kalkma tehditiyle karşı karşıya

1998 yılında kurulan NDRC, hepsi birlikte Çin merkezi hükümeti Devlet Konseyi’ni oluşturan 26 kabine düzeyinde bölümden biri. NDRC’nin ana rolü, yerel düzeydeki hükümetlerde uygulanacak ekonomik reform stratejileri ve politikalarını incelemek ve bunlara odaklanmak.

NDRC, ilk olarak sanayi reform katalogunu 2005 yılında yayınladı ve endüstriyel sektörleri üç tipte gruplandırdı – ajans, ülkeye teşvikler, kısıtlamalar veya ortadan kaldırılması gereken faaliyetler hakkında tavsiye ediyor.

En son katalog güncellemesinin ilk taslağı, bu yıl nisan ayında yayınlanmıştı. Ve kaldırılacak sektörler kategorisi altında “Bitcoin üretim süreci gibi sanal para madenciliği” de yer alıyordu. Bitcoin’in küresel karma gücünün yarısı Çin’den geldiği düşünüldüğünde bu Bitcoin madenciliği için güzel günler yolda olabilir.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin