Rapora göre Kuzey Kore’nin kripto para borsalarına yönelik saldırıları devasa boyutlarda
Rapora göre Kuzey Kore’nin kripto para borsalarına yönelik saldırıları devasa boyutlarda

Rapora göre Kuzey Kore’nin kripto para borsalarına yönelik saldırıları devasa boyutlarda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BM raporu, Kuzey Kore’nin nükleer silahları finanse etmek için 281 milyon dolarlık borsa hackinin arkasında olduğunu söyledi.

Bir Birleşmiş Milletler soruşturmasının ön raporu, Kuzey Kore’nin silah programlarını finanse etmek için kripto hacklerinden elde ettiği geliri kullandığını gösteriyor.

281 milyon dolarlık hack

BM raporu, nükleer silahları finanse etmek için Kuzey Kore’nin 281 milyon dolarlık borsa hackinin arkasında olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore’yi Eylül 2020’de bir borsadan 281 milyon dolar değerinde kripto çalmakla suçladı.

Reuters’a göre, BM Güvenlik Konseyi üyeleri için bağımsız yaptırım gözetmenleri tarafından yazılan “gizli bir rapor” dan elde edilen bulgular, korsanın failleri ile Kuzey Kore rejimi arasındaki bağlantıları gösteriyor.

Silah temini

Reuters, BM raporunun Kuzey Kore’yi uluslararası yaptırımları ihlal edecek şekilde nükleer ve balistik füze programlarını desteklemek için çalınan fonları kullanmakla suçladığını kaydetti.

Hacklenen borsa ile ilgili birkaç somut ayrıntı içeren rapora rağmen, kripto veri firması Whale Alert’ten Frank van Weert, raporun Eylül 2020 KuCoin hackine atıfta bulunması gerektiğini düşünüyor. Chainalysis, KuCoin hackinden 275 milyon dolarlık kayıp olduğunu tahmin etti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin