Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!
Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!

Rapor: Ripple, Coinbase’nin listeleme kurallarından birine uymuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yayınlanan bir rapora göre Ripple ’nin tokeni XRP, Coinbase’nin listelenme kurallarından birini ihlal ediyor. Bilindiği üzere XRP, Coinbase’nin Pro platformunda listelenmeye başlamıştı. Blockchain araştırma firması Diar’ın bulgularına göre XRP bu listeleme şartlarından birini ihlal ediyor gibi gözüküyor.

Diar’a göre Ripple XRP’nin çoğunluk payını bünyesinde bulunduruyor

Spesifik olarak Coinbase “dijital varlık çerçevesi” bünyesinde listelediği coinlerin elinde bulundurdukları varlıkların azınlık payına sahip olması şartı bulunuyor. Diar’ın raporuna göre ise Ripple, XRP arzının yaklaşık yüzde 60’ını serbest bırakma programı dâhilinde elinde bulunduruyor.

ABD merkezli kripto işlem platformu ve cüzdan hizmeti sağlayıcısı Coinbase’in profesyonel sunumu olan Coinbase Pro, dün 25 Şubat tarihi itibarıyla XRP tokenini desteklediğini bildirdi. Coinbase, duyurusunda ABD’deki müşterileri için XRP’nin ticaretinin yapılabileceğini belirtti. Kanada, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Singapur ve Avustralya’da ki hizmetleri için ise daha sonraki bir tarihte hizmete açılacağı belirtildi.

XRP yatırımcıları ise Coinbase Pro listelemesi haberlerine hızlı bir şekilde tepki verdi. CoinMarketCap’a göre, coin, günün en çok kazananlarından biri oldu. Ve 19 Şubat’ta haftalık bazda 0.341 dolar seviyesinden kademeli bir düşüşün ardından 0,3173 dolara kadar geriledi.

Başka bir iddia da XRP’nin pazar sermayesi ile ilgili

Geçen ay, kripto analiz şirketi Messari bir rapor yayınladı ve XRP’nin pazar kapitalizasyonunun 6 milyar dolar kadar aşırı değerli olduğunu iddia etti. Raporda, XRP’nin dolaşımdaki arzının yüzde 48 oranında fazla tahmin edildiği ve daha sonra CoinMarketCap’te bildirilen 13 milyar dolar yerine “gerçek” piyasa sermayesinin aslında 6,9 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Ripple’nin 2018 raporunun dördüncü çeyreğine göre, şirketin 2018’de 535,56 milyon dolar değerinde XRP sattığı bildirildi. Açıklamaya göre, kalan 600 milyon XRP emanete geri dönmeyerek “XRP ekosistemini desteklemeye yardımcı olmak için çeşitli şekillerde kullanılıyor.

Bugün, XRP güne düşüşle başlayıp 0,3173 dolara kadar düştükten sonra yazım esnasında bu seviyeden yüzde 3 yükselerek 0,3273 dolar seviyesine kadar yükseldi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin