Kripto endüstrisi
Rapor: “ Kripto endüstrisi devleri eleman çıkarmaya başlıyor ”

Rapor: “Kripto endüstrisi devleri eleman çıkarmaya başlıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong’da İngilizce yayın yapan South China Morning Post (SCMP), kripto para madenciliği devi Bitmain ve büyük kripto borsası Huobi gibi kripto endüstrisi devlerinin kripto pazarlarının 2018 fiyatındaki düşüşlere bağlı olarak işten çıkarım planlarını doğruladıkları bildirildi.

Kripto endüstrisi madencilik devi Bitmain işten çıkarmaları doğruluyor

Bu yıl madencilik donanım faaliyetini domine eden Pekin merkezli Bitmain Technology, SCMP’ye göre “bu yıl çalışanlarımızda bazı düzenlemeler yapılacak” ifadesini kullandı.

SCMP’nin haberine göre işten çıkarılacak personel sayısı açıklanmadı. Ancak şirket sözcüsünün bugün Bitmain’in Çin sosyal medyasında yayınlanan bir bildirime göre çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarabileceği haberini reddettiği bildirildi.

Bu haftanın başlarında bildirildiği üzere, bazı Çinli yorumcular da Bitmain’in bir kısmının şirkete henüz yeni girdiği bildirilen tüm Bitcoin Cash (BCH) geliştiricileri ekibinden vazgeçtiğini iddia etti.

Kripto borsası Huobi‘de çalışan sayısında düzenlemeye gidecek

Huobi Group’un, -benzer şekilde sade bir üslupla – başarısız çalışanlarını işten çıkararak personelini optimize etme konusundaki planları onayladığı bildirildi. Pekin’de faaliyet gösteren ve Singapur merkezli Huobi kripto borsası, yine de “temel işletmeler ve gelişmekte olan pazarlar için” kadrosunu genişletmeye devam edeceğini vurguladı.

Planlanan işten çıkarmalar için kesin rakamlar belirsiz kalsa da, SCMP, 2018 yılının Haziran ayından itibaren Bitmain’in halka arz başvurusu sırasında, bazı 840 mühendis de dahil olmak üzere toplam 2,594 tam zamanlı çalışan bulunduğunu ortaya koydu. SCMP’ye göre Huobi’nin binden fazla çalışanı bulunuyor.

SCMP, ismini vermeyen bir Bitmain çalışanından edindiğini iddia ettiği bilgiye göre işten çıkarmanın şirketin farklı bölümlerini kapsayacağını belirtti. Ancak kaynak, planlanan iş kesintilerinin sayısı hakkında bilgi sahibi değildi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin