Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

26 Aralık Bitcoin analizi: BTC düzeltmesinde son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 3.850 dolar seviyelerinde dip yaptı.
  • BTC/USD paritesinin 4 saatlikte 100 hareketli ortalamaya tutunması kritik bir hareketti.
  • Teknik göstergeler şu an için düzeltmenin 4 saatlik grafikte 100 HO (3.850 dolar) seviyesinde sonlandığını gösteriyor.

26 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta başında görülen düzeltme hareketi sonrası dün 3.800 dolar bandında kendine zemin bulan BTC, 3.850 doların altında kapanışlar yapmayarak bu seviyenin sağlam bir destek noktası olduğunu gösterdi.

4 saatlik fiyat grafiğinde takip ettiğimiz BTC/USD paritesi aynı zamanda 100 hareketli ortalama seviyesi olan 3.850 dolarda kararlı hareketler sergileyince yeni güne doğru bu noktadan yükselmeye başladı. Yazım esnasında ise Bitcoin’in 4.000 dolar kapısında 3.960 seviyelerinde olduğunu görüyoruz.

Teknik göstergelerinde olumlu fiyat hareketlerini desteklemeye başladığı kripto parada fiyatın ilk hedefi 4.165 dolar seviyeleri gibi görünüyor. Bu noktanın geçilmesi durumunda Bitcoin kendine 4.200 dolar seviyesinin üzerinde zemin oluşturabilir.

Gün içerisinde mevcut hacim ve volatiliteye göre bu seviyeleri görme olasılığı bulunan BTC/USD paritesinde yükseliş devamı bu noktalardan yapacağı kısa soluklu düzeltmelere bağlı.

Herhangi bir olumsuzluk durumunda ise 3.850 dolardan başlayan ve 3.780 dolara kadar süren bir destek alanı oldukça önemli bir bölge haline gelecek bu bandın aşağı yönlü kırılması, mevcut görünümü bozacak olup Bitcoin devam eden hareketlerde 3.500 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD henüz negatif bölgede olsa da pozitif bölgeye yönelen bir ivmesi olduğunu görüyoruz. MACD histogramının yeşile dönmesi yükselişi piyasa oyuncuları tarafından hızlandıran bir faktör olarak yorumlanabilir.
  • Stokastik RSI’nın sabah saatlerinde aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere olduğu görülüyor. Oldukça hassas değerleri yansıtan bu gösterge kısa vadeli dip ve tepeleri tespit etme konusunda oldukça yardımcı olurken bu bölgeden çıkış hareketi de yükseliş ivmesinin devamını tetikleyebilir.
  • RSI göstergesi ise henüz 50 seviyesinin altında yatay hareket ediyor. Yükseliş teyidi almak için de RSI’nın 50 seviyesini geçmesi beklenebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin