bitcoin 2019
Rapor: “Bitcoin 2019’da kontrolü ele alabilir fakat altcoinlere dikkat edilmeli”

Rapor: “Bitcoin 2019’da kontrolü ele alabilir fakat altcoinlere dikkat edilmeli”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir rapora göre, Bitcoin 2019’da piyasa hâkimiyetini yeniden kazanacak. Ancak aynı rapor altcoinlerin çekiciliğini kaybedeceğini savunuyor.

Bitcoin 2019’da yine hâkimiyet kazanacak

Rapor, bir Amerikan küresel yönetim danışmanlığı şirketi A.T. Kearney tarafından yayınlandı. Forbes’in raporda bazı notlar şu şekilde:

2019’un sonunda, altcoinler kripto para yatırımcılarının artan riskten kaçınma anlayışı dolayısıyla eski cazibesini kaybedebilir. Bu durum ise Bitcoin’in, kripto piyasası sermayesinin yaklaşık üçte ikisini geri almasına neden olur.

Raporda ayrıca daha geniş çaplı mali düzenleyicilerin sektöre yönelik tutumlarını yumuşatacaklarından bahsediliyor.

A.T. Kearney’in Küresel İş Politikası Konseyi Başkanı Courtney Rickert McCaffrey,  altcoinlerin artan karmaşıklığının Bitcoin’in egemenliğinin yükselteceğini düşünüyor. Bu durma örnek olarak ise Bitcoin Cash’in son hard fork sürecinde ikiye bölünen Bitcoin Cash SV ve Bitcoin Cash ABC’yi örnek göstererek şöyle devam etti:

Hard fork sürecinde de görüldüğü gibi geliştiriciler arasında sürekli bir fikir birliği bulunmaması, Bitcoin’in altcoinler ile arasındaki uçurumu, daha da genişleyecektir.

Rapor, kripto pazarının zorlu birkaç hafta geçirdiği bu dönemde yayınlandı. Haberimiz yayına hazırlanırken ise piyasanın dominant kripto parası 4.000 doların altına sarktıktan sonra şu an CMC verilerine göre Yayınlama sırasında, CoinMarketCap’e göre 3.870 dolardan el değiştiriyordu.

Listede altcoinlerinde önemli kayıplara maruz kaldığı görülüyor. Örneğin, erimeye devam eden BCH, 24 saatlik periyotta yüzde 11 civarında düşüş ile 124 dolar fiyatında bulunuyor. Son bir haftalık zaman zarfında ise düşüşü yüzde 30’lara kadar çıktı.

Bir ETF ile kabulü gelir mi?

Piyasa fiyatlarındaki spekülasyonların görüldüğü 2017 yılının aksine, 2018’in önemli bir bölümünde farklı bir tablo vardı.

Ancak, birçok yatırımcı ve trader, kurumsal yatırımcıların girişini ve ilk borsada işlem gören kripto fonun (ETF) piyasaya sürülmesinin fiyatları artırmaya yardımcı olacağını düşünüyor.

Yine de A.T. Kearney bu fikri,  “ironik” olarak nitelendiriyor:

İronik olarak, kripto paraların üçüncü on yılı görmesi için, ilerideki tek geçerli yol, Bitcoin’in bir zamanlar yenilgiye uğratmaya çalıştığı uluslararası finansal sistem tarafından kabul edilmesini içeriyor.

Şimdilik, piyasa, sanayinin bir “nükleer kış” a yakın olduğunu iddia eden bir girişimci kapitalist yatırımcının görüşüne paralel olarak negatif bölgede bulunuyor. 2019’un ortaya çıkması piyasanın nasıl görüneceği merakla beklenirken, birçoğu tüm zamanların en yüksek rakamlarının egale edileceği düşüncesine sahip.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin