Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel
Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel

Çin, 2009 yılında yeni bir küresel rezerv para birimi yaratıyordu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin savunucusu ve Morgan Creek Digital’in kurucusu olan Anthony Pompliano, “Çin’in yeni rezerv para birimi” başlıklı bir makaleyi tweetledi. 24 Mart 2009 tarihli makale, Financial Times gazetesinde yayınlanmıştı. Makaleye göre Çin, 2009 yılında yeni bir küresel rezerv para birimi yaratmak için çalışmalara başlamıştı.

Pompliano büyük bir Bitcoin savunucusu ve bu para biriminin uzun vadede sahip olduğu güce güçlü bir şekilde inanan bir isim. Pompliano, Çin Merkez Bankası’nın daha önce kredi bazlı ulusal para birimleri kullanan hükümetlerden ayrılacak yeni bir küresel rezerv para istediğini belirtti.

Çin, 2009 yılında neden böyle bir adım attı?

Financial Times’da 2009’da online olarak yayınlanan orijinal makalede, Çin Merkez Bankası Başkanı, hedefin bireysel ülkelerden kopuk olan ve uzun vadede istikrarlı kalabilen bir rezerv para yaratmak olduğunu belirtti. Böylece, kredi bazlı ulusal para birimlerinin kullanılmasından kaynaklanan içsel eksikliklerin giderilmesi planlanıyordu.

Yeni rezerv paranın ardında yatan fikir, ABD’nin iç pazar ekonomisini korumaya çalıştığı zaman ABD ekonomisinin Çin pazarında yaratabileceği olumsuz etkiden kaçınmaktı.

Çin’in en önemli ekonomistlerinden Qu Hongbin açıkladı:

Bu, ABD doları cinsinden finansal varlıkların en büyük sahibi olan Çin’in, ABD Merkez Bankası’nın baskı parasının potansiyel enflasyon riskinden endişe duyduğunun açık bir işaretidir.

Makale, gelecekte finansal krizle karşı karşıya olabilecek bir ekonomik güç santralinin bağlantısının kesilmesinin önemini yinelemektedir. Dönemin merkez bankası valisi Zhou Xiaochuan, teklifin “olağanüstü siyasi görüş ve cesaret” gerektireceğini söyledi.

Yaklaşık yirmi yıl geçti ve Bitcoin yaratıldı ve Bitcoin’in şu anda 67 milyar doları aşan bir piyasa değeri var.

Pompliano, Bitcoin’in dünya çapında ekonomik kalkınma ve değişim için yaratabileceği sonsuz olasılıkları desteklemeye devam ediyor. Ancak Bitcoin savunucusu BTC’nin önümüzdeki haftalarda 3.000 dolar görebileceğini düşünüyor. Pomp ayrıca yatırımcıların “gürültüyü dinlememelerini, temellere odaklanmalarını” söylüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


nbsp;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin