E-ticaret devi Rakuten’in Bitcoin borsası kullanıma hazır!
E-ticaret devi Rakuten’in Bitcoin borsası kullanıma hazır!

Viber’ın yaratıcısı Rakuten kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler çapraz platform mesajlaşma uygulaması Viber’ın ana şirketi olan Japon e-ticaret firması Rakuten, kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi düşündüğü için Rus yasalarını incelediğini açıkladı.

Rakuten Coin ve Viber entegre olacak

Viber’ın CEO’su Djamel Agaoua’nın yerel haber kaynağı TASS’a verdiği röportaja göre, mesajlaşma uygulaması Viber, Rakuten’in kendi kripto para birimini oluşturmasında önemli bir rol oynayacak. Rakuten Coin olarak adlandırılan kripto para birimi, Şubat ayında açıklanan mevcut bir sadakat programı ile başlatılacak.

Agaoua şunları söyledi:

Ana şirketimiz Rakuten, tüm ekosistemimiz tarafından desteklenen kripto para birimi yaratıyor. Kripto para birimimiz, Viber’da kullanılabilir olacak.

CEO, Rus yasalarının şirketin söz konusu özellikleri sunmasına izin vermesi koşuluyla, kullanıcıların dolar, avro ve ruble gibi  para birimleri için Rakuten Coins ticareti yapabileceklerini söyledi. Ayrıca kullanıcıların fonlarını banka hesaplarına aktarmalarına izin verilmesi de planlanıyor.

Viber dev bir ağ

Viber’ın her ay sadece Rusya’da 45 milyonu aktif olan 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğu söyleniyor. Uygulama ABD ve Batı Avrupa pazarında lider değil, ancak Doğu Avrupa ve Rusya, en iyi ve gelişmiş pazarlarından biri olan VoIP’te başı çekiyor olduğu söyleniyor.

Şirketin e-ticaret girişiminin başında yer alan Zephrin Lasker, şirketin bu yılın dördüncü çeyreğinde Rusya’da bir e-ticaret platformu başlatmayı planladığının altını çizdi. Bu durum kuşkusuz, bu yeni kripto paranın kabulünü desteklemeye yardımcı olacak bir hareket.

Rus makamları kripto paralara pek sıcak bakmıyor

Rus makamlarının geçmişte kripto paralara pek düşkün olmadığı biliniyor. Ülkede bir sanal ödeme ve birikim aracı olarak değerlendirilmek üzere bir kripto para haber kanalı yasaklandı. Bu yasak, Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından bozulurken, bir emsal niteliği taşıyordu.

Kripto para birimleri, geçmişte kendi CryptoRuble’sini yayınlamayı kabul eden Rusya’da kabul edilmiş bir ödeme yöntemi değildi. Kripto para birimi ekosistemi hakkındaki görüşler, ancak ödeme hizmeti olarak Qiwi’nin geçtiğimiz günlerde Rusya’daki ilk kripto yatırım bankasının piyasaya sürülmesiyle yayılmaya başlamıştı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Japon e-ticaret devi Rakuten, kendi kripto parasını yayınlıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin