Rakuten 2.4 Milyon dolara Bitcoin borsası alıyor
Rakuten 2.4 Milyon dolara Bitcoin borsası alıyor

Rakuten 2,4 milyon dolara Bitcoin borsası alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon e-ticaret devi Rakuten, yerel bir Bitcoin borsasının elde edilmesiyle birlikte kripto paralara yönelik bir adım daha atmayı planlıyor.

Şirket, Everybody’s Bitcoin adlı bir borsada % 100 hisse devir anlaşması imzaladığını açıkladı. Satın alma işlemi, 1 Ekim tarihinde 265 milyon yen veya 2.4 milyon dolarlık bir tutara mal oluyor.

Rakuten, eylemini açıklıyor

Eylemini açıklayan Rakuten, e-ticarette kripto-para birimine dayalı ödemelerin rolünün, çevrimdışı perakendenin ve P2P ödemelerinin gelecekte artacağına inandığını söyledi.

Rakuten açıklamalarına şunları ekliyor:

Kripto para ödeme yöntemlerini sorunsuz bir şekilde sağlamak için bir kripto para borsası işlevi sağlanmanın gerekli olduğuna inanıyoruz.

Ayrıca, şirket, satın alma işleminin bir kripto para borsası hizmeti sunulmasını isteyen talepler aldığını belirtti. Rakuten, böylece menkul kıymetler iş kolunda artan sayıda döviz müşterisinden gelen taleplere yanıt verdiğini belirtti.

Everybody’s Bitcoin, Mart 2017’de duyuruldu. Şirket, ocak ayında Coincheck hack’inden sonra Japonya’daki Mali Hizmetler Kurumu tarafından (FSA) incelemeye alınan birkaç ruhsatsız kripto borsalarından biridir. FSA’nın bu incelemelerdeki amacı düzenleyici kurum olarak yapılan işin ve menkul kıymetlerin iyileştirilmesidir.

Planlanan satın alma ile Rakuten, düzenleyicinin bir lisans almak için gerekliliklerini yerine getirme çabasına giriyor. Firma, iç sistemlerini geliştirmeye yönelik girişimi desteklemeyi hedefliyor.

Bugünkü açıklamalara göre Everybody’s Bitcoin, 30 Mart 2018’de sona eren mali yılda yaklaşık 444 bin dolar net zarar bildirdi.

Satın alma anlaşması, Rakuten’in küresel kullanıcı tabanını genişletmesine yardımcı olmak için kendi kripto parasını başlatmayı planladığı bir önceki raporu izliyor.

E-ticaret şirketi, Bitcoin ödeme işlemcisi Bitnet ile ABD web sitesini bütünleştirdiği 2015 yılında bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin