Derin öğrenme ile kripto para fiyat tahmini ne kadar başarılı?
Derin öğrenme ile kripto para fiyat tahmini ne kadar başarılı?

Rakamlarla Bitcoin Şubat performansı: Bitcoin pazarı aylar sonra artıda kapattı  

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Şubat ayında, mevcut 3.800 dolar bandındaki fiyatı ile 6 aylık bir kayıp döneminden sonra ilk kez bir ayı artıda kapattı.

En son 2018 Temmuz ayını toplam yüzde 21 getiri ile pozitifte kapanan Bitcoin, o aydan sonra devamlı olarak kayıplarını artıran ay kapanışları yaptı. Bu dönem içerisinde ise Kasım ayı, yüzde 36,58 oranındaki düşüşü ile en çok zarar gördüğü ay olarak kayıtlara geçti. Kasım ayından sonra ise yumuşak inişe geçen Bitcoin, Aralık ve takip eden Ocak aylarında nispeten daha düşük kayıplar gösterirken nihayet Şubat ayını pozitifte kapattı.

Bitcoin’in Şubat performansına baktığımızda getiri oranı yüzde 11 olarak gerçekleşti. Böylelikle kripto para yatırımcılarını umutlandıran bir ivme yakalanmış oldu. Şubat ayına 3.434 dolar seviyesinde başlayan BTC/USD paritesi, en yüksek 4.198 doları görürken en düşük 3.373 dolar seviyesini test etti.

Geçen sene aynı dönemdeki volatiliteden eser yok

Bitcoin Şubat performansını bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırırsak, ayı piyasasının etkisiyle volatilitenin oldukça düştüğünü görüyoruz. Öyle ki geçen sene Şubat ayında oldukça dalgalı fiyat hareketlerine şahit olduğumuz Bitcoin’in gördüğü en yüksek (11.786 dolar) ve en düşük fiyat (6.000 dolar) hareketlerine göre 5.800 dolara yakın bir volatiliteye sahip olduğunu görüyoruz. 2019 Şubat ayında ise volatilite sadece 825 dolar aralığında gerçekleşti.

Fakat aylık net getiriye baktığımızda 2018 Şubat ayında getiri oranı yüzde 1’in altında kalırken geride bıraktığımız Şubat ayında net getiri yüzde 11 olduğu görüldü.

Bitcoin Şubat ayı performansı ile düşüş trendini sonlandırdı mı?

Bitcoin’in yıllık genel görünümüne baktığımızda ise genel bir düşüş eğilimi net şekilde görülürken son 3 ayda düşüşün yavaşlaması ve nihayet Şubat ayını artıda kapaması, piyasada düşüş trendinin yavaşladığı ya da en iyi ihtimalle bittiği algısı oluşabilir. Bu bağlamda 3.300 dolar bandı Bitcoin’de dip olarak dururken Mart ayı performansının bu seviyenin üzerinde kalması düşüş trendinin sona ermesini teyit etmek açısından oldukça kritik olacaktır.

Bir yükseliş trendine geçme konusunda ise geçen ayın zirve seviyesi olan 4.200 doların üzerinde bir aylık kapanış görülmesi gerekir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin