Avustralya Queensland eyaleti bölgesel turizmi kripto para ile destekliyor
Avustralya Queensland eyaleti bölgesel turizmi kripto para ile destekliyor

Avustralya Queensland eyaleti bölgesel turizmi kripto para ile destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın Queensland eyalet hükümeti, 1 Ağustos’ta yayınlanan resmi bir duyuruya göre 8,3 milyon dolarlık inovasyon fonunun bir parçası olarak bir kripto startup’ına hibe verecek.

Avustralya Queensland hükümeti bölgesel turizmi desteklemek için kripto startuplarına yatırım yaptı

Hükümetin açıklamasına göre, seyahat ve turizm endüstrisi için TravelbyBit dijital ödeme platformu, Queensland Advance Ignite Ideas finansmanı alacak 70 şirketten oluşuyor. Bu şirketler, Queensland’deki girişimlerini geliştirmek için kripto para kullanmayı benimsiyorlar.

Şirketin hedefi, kripto paralarla seyahat teklifleri satarak ve daha fazla iş yaratarak, Queensland’a turist sayısını arttırmak olacak. İnavasyon Bakanı Kate Jones şunları söyledi:

TravelbyBit, eyalet ziyaretçilerinin, giderek artan sayıda yerel işletmeyle yaptığı alımlar için kripto para ödemelerini kabul eden ödeme yapmasını kolaylaştırmak için akıllıca bir yol geliştirdi. TravelbyBit özellikle Bundaberg gibi yerleri hedefliyor.

TravelbyBit’in kurucusu ve CEO’su Caleb Yeoh, şirketin dünyanın ilk dijital para dostu havalimanını oluşturmak için Brisbane havaalanı kurumu ile ortaklık kurduğunu ve bölgesel turist kasabalarında zaten bir Blockchain destekli satış noktası sistemi uyguladığını söyledi. Yeoh’a göre, turistler Bitcoin (BTC), Litecoin, Dash, Ethereum, XEM ve yakında BNB ile ödeme yapabilir.

Yeoh açıklamalarına devam ediyor:

Avustralya genelinde sistemimizi kullanan 150’den fazla tüccara sahibiz. Bu fonlar, amaca yönelik bir platform geliştirmek için dünyanın herhangi bir yerinden dijital para kabul edebilecek.

Avustralya, dijital para birimlerini turizm sektörüne entegre eden ilk ülke değil. Bu ilkbaharın başlarında, Alman Ulusal Turist Kurulu (GNTB), BTC ve diğer kripto paraları bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başladığını açıkladı. Haziran 2014’te İrlanda’da turizm sektörünü artırmak için IrishCoin başlatıldı. Token, katılımcı barlar, restoranlar, oteller ve turistik mekanlarda indirim kuponu olarak hareket ederek turizmi teşvik etmeyi amaçladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin