Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”
Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, Bitcoin fiyatlarını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ticaret savaşı devam ederken ve Trump yönetimi, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli ülkelere yaptırımlar uygularken bazı piyasa gözlemcileri anlaşılır bir şekilde durumdan endişe duyuyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, Bitcoin fiyatlarını arttırabilir!

The Wall Street Journal’a göre ABD, ekonomik tarihin en büyük ticaret savaşını başlattı. Devam eden ağır gümrük vergisi uygulamalarının yatırımcıların ekonomik kargaşa dönemlerinde bazen güvenli liman olarak işlev gören Bitcoin’e akın etmesine neden olabilir mi? Analistler, lider kripto paranın devam eden bu durumdan ne kadar yarar sağladığı konusunda ikiye ayrılıyor. Serbest yatırım fonu BitBull Capital’in kripto para fonu CEO’su Joe DiPasquale, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin, geleneksel finansal sistemin eksikliklerine doğrudan yanıt olarak yaratıldı. Bu durumda, ulusal paranın potansiyel açıklarını ortaya çıkaran herhangi bir olayın Bitcoin gibi sınırsız bir paranın güçlü yanlarını da büyütme eğiliminde olması mantıklı. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yarattığı belirsizlik, Çinli vatandaşları Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarını artırma konusunda kesinlikle harekete geçirebilir.

Anatoly Berdnikov: “Çinliler kripto paralara akın edebilir.”

Merkezsiz bir P2P kripto para borsası olan Bit.team’in kurucusu ve CEO’su Anatoly Berdnikov da benzer bir bakış açısı sundu. Berdnikov, konuya yönelik şunları söylüyor:

Trump’la yükselen ticaret savaşına ve Çin ekonomisine olan etkilerine ilişkin kaygılar, enflasyonist baskılara ve Çin Yuanı’nın potansiyel devalüasyonuna karşı daha dirençli görüldüğünden beri kripto paralara akın eden Asyalı yatırımcılar için büyük bir katalizör oldu.

Tim Enneking: “Ticaret savaşları Bitcoin’i olumlu yönde etkilemeyedebilir.”

Bazı piyasa gözlemcileri ise ticaret savaşının fiyatlarına yönelik ters rüzgarlar yarattığından çok emin değil. Crypto Asset Management’ın genel müdürü Tim Enneking, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu kaygıların bir etken olduğu konusunda hem fikirim fakat büyük bir katalizör değiller. Öte yandan bu tam ölçekli bir ticaret savaşı ve ekonomiler bundan acı çekmeye başladılar, sonra etki daha belirgin oldu.

Sean Walsh: “Ticaret savaşından dolayı kripto satın alma mantığı özellikle net değil.”

Risk sermayesi şirketi Redwood City Ventures’ın ortağı olan Sean Walsh, ticari kaygıların dijital para fiyatlarını etkileyen en önemli faktör olmayabileceğini vurguladı. Walsh, konuya yönelik şunları söylüyor:

Yoğunlaştırılmış küresel ticaret savaşının şiddetlendirilmesi aktif yatırımcının radarında olması gerekirken hızlı fiyat enflasyonunun yeniden ortaya çıkmasının son zamanlarda Bitcoin için daha büyük bir itici güç olduğuna inanıyorum. Ticaret savaşı, bazı Asya ülkelerinde Bitcoin’e olan talep yaratabilir fakat bu etkinin nispeten küçük olacağını düşünüyorum. Zira ticaret savaşından dolayı kripto satın alma mantığı özellikle net değil.

Scott Weatherill: “Şahsen önemli bir etki yapacağını sanmıyorum.”

B2C2 Japonya’nın Baş Risk Yöneticisi Scott Weatherill de şüphelerini şu sözlerle dile getiriyor:

Şahsen önemli bir etki yapacağını sanmıyorum. Eğer bir şey olursa, insanların bir ticaret savaşının jeopolitik riskleri artıracağı için BTC’nin bu bağlamda cazip olacağını söyleyebilirim.

Forbes

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin