Quebec'in ilk baş bilimcisi, kripto paralara yönelik kaygıları reddediyor
Quebec'in ilk baş bilimcisi, kripto paralara yönelik kaygıları reddediyor

Quebec’in ilk baş bilimcisi, kripto paralara yönelik kaygıları reddediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Quebec’in ilk baş bilimcisi, kripto paralara yönelik kaygıları reddediyor. Yakın tarihte basında çıkan haberlerin aksine, Quebec’in ilk baş bilim adamı olan Remi Quirion, kripto para yasalarının kripto paraların yasa dışı kullanımıyla ilgili endişeleri azalttığını belirtiyor.

Quebec’in ilk baş bilimcisi, kripto paralara yönelik endişeleri azaltıyor

Quebec, Kanada’nın Doğu Kanada bölgesindeki en büyük eyalet olmasının yanı sıra Kanada’da sadece Fransızcanın resmi dil olduğu tek eyalet. Perşembe günü, birçok medya kuruluşu baş bilim adamı Remi Quirion’dan alıntı yaparak manşetlerini “Bitcoin yasaların üstünde değil, yasa dışı işlemlerin bir mıknatısı” şeklinde ifadeler ile süsledi.

Ancak Quirion’un ofisi, baş bilim adamı Remi Quirion’un kesinlikle böyle bir açıklama yapmadığını belirtti. Bu yorumlar, kar amacı gütmeyen bir haber ajansı olan Agence Science-Presse tarafından hazırlanan bir haberde yayınlandı.

Bitcoin ve benzeri kripto paralar kaygı yaratacak varlıklar değil

Haberin başlığı “Yasanın üzerindeki Bitcoin?” şeklinde. Haber ajansı bu haberi Quirion ofisinden bağımsız olarak kendisi tasarladı. Söz konusu haber, hükumet liderleri, mali kurumlar ve düzenleyiciler tarafından, suçluların kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi yasa dışı faaliyetleri yürütmek için sıklıkla kripto para kullanmalarına yol açan yaygın iddialarını incelemekte.

Haber Bitcoin’in, dünya çapında dolaşımda çok az miktarda suç parası oluşturduğunu belirterek, bunun nedeninin bir iz bırakmadan işlem yapmak isteyenler için daha çekici olduğunu ekliyor. Ancak baş bilim adamı Remi Quirion, haberde yer alan görüşlerin aksini savunarak, Bitcoin ve benzeri kripto paraların kaygı yaratacak varlıklar olmadığını vurguladı.

Remi Quirion, araştırma ve bilimin gelişimi konusunda danışmanlık yapmakta

Quebec’in ilk baş bilimcisi olan Remi Quirion, Ekonomi, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı’na araştırma ve bilimin gelişimi konusunda danışmanlık yapmaktan sorumlu. Ayrıca, doğa ve teknolojiler, sağlık, toplum ve kültür için Quebec Araştırma Fonları ile ilgili faaliyetleri yönetmekte.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin